StoryEditorOCM
SportIZ MNK PAKOŠTANE

Luka Šarin ponovno izabran za predsjednika i najavio: "Ulazimo u kvalifikacije za Drugu hrvatsku malonogometni ligu!"

Piše I. Gjergja
18. travnja 2022. - 12:18

Pred blagdanske dane Uskrsa u MNK Pakoštanima, u vijećnici Općine Pakoštane, održana je redovna skupština kluba, gdje su pored članova kluba, nazočili i mnogi gosti uključujući i predsjednika Nogometnog saveza Zadarske županije Darko Banić sa njegovim pomoćnicima.

Nakon skupštine održan je bogat domjenak i proslavljen uspjeh koji pripada - seniorima, ali i juniorima koji su igrali Prvu HMNL –jug tzv. Dalmatinsku ligu i ostvarili odličan uspjeh. 

Na redovnoj skupštini je podneseno izvješće o radu i sve što se učinilo u četiri godine postojanja kluba. Ukazano je na uspjehe na parketu i van njega, a izabrano je i rukovodstvo kluba. Tako je za predsjednika izabran ponovo Luka Šarin, dopredsjednik je Frane Bačkov, tajnik Martin Bačkov, a likvidator i trener Ante Lacman –Zeka.

Podnoseći izvješće prije izbora čelništva, osvrt je bio na učinjeno, pa je tako potpuno renovirano malonogometno igralište kod škole, u Pakoštanima se održava ljetnji turnir „Pakoštane kup“ koji je jedan od najboljih i najposjećenijih sa naviše sudionika sa veteranima preko 50 klubova u županiji Zadar. Nekima se moraju i zahvaliti jer nemaju kapacitet. Igra se 5+1, no od ove godine će se igrati 4+1. Sigurno je da će na njega doći i profesionalci te će i u tom segmentu dignuti razinu igre i ugođaja kod gledatelja. Fešta nakon finala nastavit će se na igralištu.

Kategorija juniora ove je godine po prvi put startala i odigrale Prvu HMNL –jug, na kraju su bili četvrti u regularnom dijelu, a u play off sedmi u Dalmaciji među 25 klubova, što je izuzetan uspjeh. Pred početak lige oni su se mjesec dana prije okupili, trenirali i uspjeli. U njima klub ima svoju dostojnu zamjenu za seniore. Da bi igrali ovu ligu trebalo je ispuniti dosta uvjeta pod ingerencijom HNS-a. Dakako da je bilo problema jer se prvenstvene utakmice igraju u dvorani u Biogradu, a treniraju u dvorani Svetog Filip Jakova, na čemu oboma zahvaljuju. Sigurno da je i to „dodatni udarac“ na finacije kluba i roditelje koji na trening voze svoju djecu. Potrebno je imati trenera sa licencom. Juniora je 15 , a svi su sa područja općine, a većina iz mjesta Pakoštana, što je kvaliteta više. Koliko su dobri i uspješni, govori poziv iz Zagreba da sudjeluju na internacionalnom futsal turniru mladih.

Kad su u pitanju seniori MNK Pakoštana, oni su osnovani 2017. godine kada su nastupili u Benkovačkoj malonogometnoj ligi, a sljedeće su postali prvaci te lige. Nastavljaju u Benkovačkoj ligi no prekida ih korona, da bi nastavili u Murterskoj ligi, a i ona je prekinuta iz istih razloga godinu kasnije.

Skupljali su iskustvo igranja liga i turnira bili uspješni i prijavili se u natjecanje pod ingerencijom HNS-a. Primljeni su u Šibensko-kninsku prvu malonogometnu ligu. Prošli su „trnovit“ put od registracije, liječničkog, finacija pa do Šibenik, trebalo je to sve posložiti. U natjecanju u prvoj godini dugo su vodili, bili prvi na ljestvici, no pred kraj kao da su „izgubili dah“ te bili drugi. Zanimljivo da je prvi zgoditak postigao kapetan Riko Maksan, a da je najbolji strijelac Mate Šarin sa 18 . postignutih zgoditaka. Igrajući sa 18 igrača, od kojih su samo tri van Pakoštana, uigravali su se i dostigli razinu igre i za viši rang.

Marljivi, predani i zaljubljeni u svoj klub te njegovo postojanje idu dalje. Misle o budućnosti kluba i za sve što ih okružuje, kako za igrače, navijače, mjesto Pakoštane, Zadarsku županiju i šire, kad je u pitanju mali nogomet. 

Na kraju je predsjednik Luka Šarin zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli i saopćio jednu radosnu vijest, a što je bila „šlag na tortu“:

- Ulazimo u kvalifikacije za Drugu hrvatsku malonogometni ligu!

Kvalifikacije će početi prvi tjedan u svibnju mjesecu, a igra se proti MNK Strožanac iz Podstrane i MNK Porto Tolero – Ploče. Igraju se po dvije utakmice.

26. travanj 2024 13:03