StoryEditorOCM
SportIZ HNK PRIMORCA

Marko Moravčić: ‘Po igračkoj ruži imamo šansu ući među prva tri mjesta!‘

Piše Ivica Gjergja
22. veljače 2022. - 11:27

Pripreme HNK Primorca za proljetni dio prvenstva su okončane, no kako je prvo kolo, sraz u Trećoj HNL-Jug Primorca sa HV Posedarjem radi renoviranja terena na igralištu „Gordana Deme“ u Posedarju odgođeno, pripreme su na neki način produžene.

U terminu odigravanja, te odgođene utakmice trener Primorca, Marko Moravčić ništa ne prepušta slučaju, pa je odigrao prijateljski susret sa jednim od najboljih županijskih ligaša Bibinjama, a poslužio mu je na neki način kao svojevrsna genaralka pred sraz doma sa Slogom iz Mravinaca u drugom kolu.

Nakon susreta s Bibinjama 5:0, zamolili smo Moravčića da nam ocjeni pripreme, kaže nešto o igračkom kadru, te ciljevima kluba u predstojećem natjecanju. Podsjetimo da Primorac „ulazi“ u natjecanje kao šesti sa 27 bodova u 17 odigranih kola ostvario je osam pobjeda tri neodlučene i šest poraza u jesenjem dijelu Treće HNL-Jug.

U sklopu priprema odigrali ste i nekoliko utakmica, jeste li zadovoljni odrađenim?

- Nešto više od šest tjedana smo rekao bi u „punom programu“ priprema koje smo po meni odradili maksimalno ozbiljno. Raduje me što nismo imao ozlijeđenih igrača tako da sam sa svojim stožerom mogao odraditi sve planirano. U svemu smo uspjeli, osobno sam zadovoljan. Kad tjelesnoj spremi priključimo i odigrane utakmice, zadovoljstvo je veće, mogu reći da u natjecanje ulazimo potpuno spremni. Osobno bi apostrofirao ogled nas i Zadra, koji „pucaju“ u natjecanje u višem rangu. Mi smo imali vodstvo u prvom dijelu , no oni su dobar i homogen sastav te su poravnali. Dosta sam dilema otklonio u toj utakmici što se prve postave tiče, u dahu nam reče Moravčić.

Igrački kadar, ciljevi, što nam možete o tom reći?

-- Reći ću vam što se tiče momčadi da smo jedan dobar spoj mladosti i iskustva. Uvjeren sam da svugdje možemo na svakom terenu dobro igrati, a u što sam se uvjerio u odigranim pripremnim utakmicama, pet – šest koliko smo odigrali. Nama je otišao ponajbolji igrač Klopp, pristupio je NK Šibeniku, da smo samo njega „izgubili“ puno je. No otišao je i Mate Bajić. Ali smo dobili nekolicinu provjerenih. U prvom redu tu mislim na Pericu Šaru, Davida Katušu. Posegnut ćemo za mlađim, a došao nam je i Amar Mehić koji ima prvoligaško iskustvo igranja u NK Željezničaru iz Sarajeva. Osjećam da su se novopridošli igrači dobro uklopili, mada tu ima još dosta prostora da budemo u top formi. Što se tiče naših ciljeva oni su poznati, a to je da ćemo „udariti“ na Jedinstvenu Treću ligu, mislim da po igračkoj ruži koju imamo i po kvaliteti imamo šansu ući među prva tri mjesta. Svjesni su zadaće i igrači kojima vjerujem i misli da ćemo to taj cilj i ostvariti.

Što reći navijačima?

- Mogu ima poručiti da ćemo igrati napadački nogomet za njihovu dušu i onako kako oni žele od nas, boriti se svih 90 minuta. Obećavam presing i visok ritam igre, za što smo se pripremali ovih šest tjedana. Dečki su spremni izvršiti ove zahtjeve uostalom tako smo ih i birali da zadovolje naše zahtjeve, kazao je za kraj trener Moravčić.

Oni će nositi boje Primorca u proljetnjem dijelu prvenstva: Mate Stojanov, Jusuf Musa, Stefan Lazarevski, Dino Kulaš, Nikola Jurišič, Vice Birkić, Frane Bitunjac, Almar Mehić, Luka Vodopija, David Katuša, Nikola Marić, Mate Šarin, Duje Bezinović, Karlo Kadija, Roko Nakić, Marko Colić, Pjero Lokin. Trener: Marko Moravčić. Pomoćnik Stipan Banić i Radenko Šimunov. Sportski direktor Leo šarić.

25. travanj 2024 03:42