StoryEditorOCM
SportNAKON POBJEDE NAD "KAMENOM"

Marko Pinčić: "Opsjedali smo njihov kazneni udarac i nismo im dozvolili da priđu našem golu!"

Piše Ivica Gjergja
20. listopada 2019. - 15:04
Zadar-Urania

Lijepo je dan poslije utakmice vidjeti ljestvicu Treće HNL-Jug, na kojoj se vidi da je NK Zadar treći, da je ostvario četiri pobjede, četiri neodlučena rezultata i jedan poraz.

Postigao je 16 zgoditaka, a primio 10 sa 16 osvojenih bodova. Sraz sa Kamenom bilo je prije utakmice očekivati laku i visoku pobjedu Zadra, no nije uvijek onako kako se nadaš.

Nakon što je Dragan Župan u četvrtoj minuti sam sebi složio prigodu za zgoditak, lopta mu je otišla tik pored desne vratnice. Od tada pa tijekom cijelog prvog dijela gosti predvođeni trojcem iskusnijih igrača Luke Begića, Varea, Ante Ljubičića drže sve u svojim nogama.

Zadar se trudi, pokušava na sve načine doći do zgoditka no vratar Krešimir Vojnović ne dozvoljava nikakav zgoditak.

Zbog neopreznosti vratara domaćina Jakova Pinčića, “Kamen” je došao u vodstvo u petoj minuti. Domaći su “poravnali” u 45. minuti, taman kada je trebalo.

U drugom dijelu pojavio se goropadni Zadar. "Stisnuo" je “Kamen” na njegov dio terena i nije mu dozvolio da iz njega izađe.

U 67. minuti riješena je utakmica na način da je Kristijan Jurić dubinskom loptom uposlio Muića koji je pretrčao svog protivnika i zabio za konačnih 2:1.

Domaćini su držali dominaciju u igri a od 50. do 63. minute nekoliko su puta gledateljstvo digli na noge i igrači Zadra, Jurić i Župan kada su odigrali dupli pas probili gostujuću obranu no slabe završnic i bez zgoditaka.

Pobjeda je došla kasnije, kao plod odlično posložene akcije. Nakon susreta različito je bilo u taborima, pa je trener gostiju Hrvoje Erceg kazao:

- Čestitke Zadru na pobjedi, po meni nezasluženoj, ne po igri nego po sudačkom previdu. Nama nakon 0:1 u 43. minuti nije sudio kazneni udarac, a da smo imali 0:2 teško da bi Zadar dao tri zgoditka. Očekivati je da se i nama jednom ovako vrati, kazao je Erceg.

- Mi smo u pripremi utakmice govorili da će biti tešak susret s Kamenom, a što se i pokazalo. Čestitam mojim igračima na pobjedi. Bili smo kažnjeni zgoditkom Kamen, no vratili smo se posložili nekoliko prigoda, pobjedili zasluženo. U drugom dijelu bila je to "jednosmjerna ulica", opsjedali smo njihov kazneni udarac i nismo im dozvolili da priđu našem golu. Ovo je jedna od tri utakmice koje nas čekaju u Zadru, u srijedu kup s Osijekiom, a nakon toga s Neretvancem. Idemo sad proslaviti pobjedu i već sutra nastaviti pripreme za kup, kazao je trener Zadra Marko Pinčić.

24. travanj 2024 13:07