StoryEditorOCM
SportVELIKI DVOBOJ

Marokancima fali pola obrane koja im je najjača snaga, ali žele medalju: ‘Želimo biti iznenađenje Mundijala kao Hrvatska 2018.‘

Piše Frane Vulas
15. prosinca 2022. - 18:41

U reprizi svog premijernog ogleda na Svjetskom prvenstvu u Kataru Hrvatska će u subotu za protivnika u borbi za broncu imati Maroko. Taj prvi susret, tvrd, bez puno prilika, završio je i bez pogodaka. No, u odnosu na tu prvu međusobnu utakmicu Marokanci imaju mnogo problema s ozljedama. Čak četvorica reprezentativaca u ogledu s Francuskom nastupili su ozlijeđeni.

Prema svemu sudeći protiv Hrvatske neće zaigrati dva stopera, kapetan Romain Saiss iz Bešiktaša i Nayef Aguerd iz West Hama. Aguerd je bio u zapisniku polufinala s Francuskom, ali je otpao u posljednji trenutak. Saiss se ozlijedio i zamijenjen je već u 21. minuti tog ogleda. A upitan je Maroku i Bayernov bek Noussair Mazraoui koji je zamijenjen već na poluvremenu polufinalnog susreta s Francuskom. Trojica iz zadnje linije Maroka su ozlijeđeni. A između dvije utakmice Marokanci imaju 24 sata manje odmora od Hrvatske, ukupno manje od tri dana.

- Pokušao sam stisnuti zube i zaigrati, ali jednostavno nisam mogao. Kako sada stvari stoje neću moći igrati ni u utakmici za treće mjesto. Ozlijedio sam se odmah na startu utakmice, ali morao sam kao kapetan pokazati svojim primjerom da i u takvoj situaciji moraš dati sve od sebe – kazao nam je nakon susreta s Francuskom kapetan Saiss.

Na pitanje o kraćem odmoru u odnosu na Hrvatsku je kapetan kazao.

- Ovdje u Kataru imamo 26 igrača i siguran sam da će izbornik protiv Hrvatske dati priliku onima koji su manje igrali, koji su odmorniji, čak i onima koji do sada uopće nisu nastupili. Vrijeme je da teret podnesu i ostali – kazao je Saiss.

Međutim, te navodne najave iz marokanskog tabora da će igrati oni koji su dosad manje igrali su očita pila naopako. Veliki je ulog u igri, svjetska bronca. To se vidi i iz riječi stopera Badra Benouna koji i u klubu igra u Kataru, za Katar SC. Nakon isprike marokanskom narodu za poraz od Francuske je na pitanje o Hrvatskoj kazao.

- Očekuje nas utakmica u kojoj razmišljamo samo o tome kako ćemo osvojiti treće mjesto i brončanu medalju te se upisati u povijest. Ne zamaramo se time tko je s druge strane, razmišljamo samo da na taj način okončamo ovu lijepu priču na SP-u. Ovo nam jako puno znači. Četvorica igrača su protiv Francuske nastupili ozlijeđeni, ali su stisnuli zube i igrali za grb, zastavu i marokanski narod. Vidite koliko je navijača bilo na tribinama, koliko ih dolazi da nas podrže. Osvajanje bronce najbolji je način da im zahvalimo. Cijenimo hrvatske nogometaše, oni imaju srebro iz Rusije, a mi ćemo, nadam se, ovog puta biti iznenađenje kao što su oni bili tada – rekao je Benoun.

A da će napraviti sve da budu prva afrička reprezentacija s medaljom na Mundijalu potvrdio je i rezervni vratar Amhed Reda Tagnaouti.

- Bez obzira na snagu našeg suparnika mi želimo kući otići s pobjedom i brončanom medaljom. Večeras smo svi plakali nakon poraza od Francuske, ali za nas prvenstvo nije gotovo, moramo pobijediti i dati marokanskom narodu najljepši poklon i zahvalu za veliku podršku koju nam daju. Mi smo njihov ponos, ali i oni su naš – rekao je Tagnaouti, član domaćeg Wydada.

Ali Hrvatsku respektiraju. Napadač engleskog Burnleya Anass Zaroury je posebno istaknuo jednog hrvatskog reprezentativca.

- Najviše naravno cijenim Luku Modrića, sjajnog iskusnog igrača, ali nije Hrvatska samo on, i ostali redom igraju u velikim europskim klubovima i napravili su sjajne karijere.

07. svibanj 2024 21:29