StoryEditorOCM
SportGOST KOMENTATOR

Mate Bilić: Presudili su fizička sprema Engleza i Soutgateove izmjene, ali penal nije bio...

Piše M.B.
8. srpnja 2021. - 08:02

Bolja je reprezentacija prošla u finale, barem za taj jedan gol. Presudila je bolja fizička pripremljenost Engleza koji su dosta spremniji od Danaca, ali i njihove izmjene. Imaju širi roster i to je došlo do izražaja, pogotovo u produžecima. Od početka se govorilo da su favoriti za finale i evo ih sada u njemu - prokomentirao je Mate Bilić pobjedu Engleske protiv Danske u polufinalu Europskog prvenstva.

Danska je u početku pokazala da nije slučajno u polufinalu. Igrali su za Eriksena, djelovali su kompaktno i izgledali jako dobro u prvom poluvremenu. Iskoristili su priliku, zabili eurogol, a u obrani su bili brzi i čvrsti. Englezi su se tražili, kao da nisu očekivali tako dobru Dansku. Izjednačili su iz nekakve polušanse nakon što gotovo istu situaciju nisu realizirali. U drugom dijelu ključan se trenutak dogodio ozljedom Christensena. To je dosta naštetilo Danskoj jer je on do tada igrao sjajno.

Eh, taj penal za Englesku je li bio. Istina, Sterling je u naletu i neugodan je dribler, ali nekako mi se čini da je prelagano pao. Ma, iskreno nije bio penal. Došlo je do pritiska na suca, čudno mi je da u ovoj situaciji u polufinalu nije išao pregledati tu situaciju. Tu se utakmica prelomila. Danci su pali, a Englezi su se ulaskom Fodena digli i držali loptu. Southgate je uvođenjem Trippiera išao zatvoriti utakmicu, što je sasvim normalno, a moram izdvojiti Walkera koji je odigrao strašno na desnoj strani.

Englezi su ranjivi, ali kako turnir odmiče tako rastu, zabijaju sve više, proradio je i Kane… Zasluženo su u finalu, bez obzira na taj jedanaesterac. Sad nas u finalu čeka pravi okršaj titana, Engleska – Italija.

23. travanj 2024 09:18