StoryEditor
SportIZJAVE POBJEDNIKA

Mavra: Bože ovo je trebalo doživjeti, biti uz ovih skoro desetak tisuća navijača! Jusup: Čestitam publici, bez nje ne bismo osvojili trofej!

Piše Dražen Žura
15. veljače 2020. - 20:43
Luka Gerlanc/Cropix

Put prema osvajanju Kupa Krešimir Ćosića nedvojbeno ponajviše je "utabanao" Dominik Mavra, Zadranin kojeg je košarkaška sudbina davno od zadarskog parketa. Vratio se i povratak će pamtiti na najbolji mogući način – po trofeju! 

S "mrežicom oko vrata" Mavra je šetao Višnjikom, teško ga je bilo uhvatiti za "živu riječ", onda se nakon svečane ceremonije, prepustio mikrofonima i kamerama.

- Iako se u ovom velikom trenutku svi radujemo osvojenom Kupu u meni i dalje stoji grop zbog slabih rezultata u regionalnoj ABA ligi. Jako mi žao što se priča tako odvijala, jest još nije sve gotovo, međutim, taj okus nezadovoljstva stoji u meni – iskreno će Mavra, kojem smo savjetovali neka sve okrene na pozitivnu stranu, jer slaviti u Zadru, uz to biti MVP finalnog dvoboja dovoljan je razlog  za osmijeh na licu.

- U pravu ste, kad sam vidio koliko je ljudi na tribinama, rekao sam: "Bože ovo je trebalo doživjeti, biti uz ovih skoro desetak tisuća navijača! Nedvojbeno, ovo je nešto o čemu ću moći razmišljati nakon što padne ova euforija koju su zaslužili svi koji su nas pratili kroz cijelu sezonu. Kup je uvelike njihov – odmah u glavu će Mavra, koji se dotaknuo razloga svojeg dolaska u Zadar kad bi se malo tko odlučio na takav potez...

- Rano sam otišao iz Zadra, kao malo dijete sam se nagledao finala i finala u Jazinama, međutim, nije isto kad si na parketu i na tribinama. Jedini pravi motiv koji me vodio u rodni grad jest borba za trofej, evo imao sam tu sreću da sam mogao doživjeti ovu predivnu priču –  emotivno će Mavra koji se osvrnuo i na utakmicu...

- Ne bih volio da se posebno ističe mene kao čovjeka koji je odlučio puno toga. Doista, želja mi je na sve usmjeriti svjetla reflektora. I nemoguće je sakriti činjenicu da nas je na otvaranju povukao Martin Junaković, bio je pravi "fajter". Jest, nakon što nam je Cibona pobjegla, bilo je primjetno da nismo energično ušli u dvoboj. Olako smo primali koševe. I onda se dogodio "klik" kod svih nas. U meni je proključala ona silna želja za trofejem o čemu sam već nešto spomenuo, međutim, nitko ne može sam dobiti utakmicu, zato je vrijedno spomenuti Bryona Allena čija je energija neviđena. Uglavnom, svi smo ugradili ponešto u ovaj pobjednički mozaik i to me veseli – zaključio je Mavra.

Danijel Jusup, trener Zadra:

- Bila je to utakmica na visokom nivou. To su dvije abaligaške momčadi. U pripremi smo naglasili šut za tri poena. Oni u prosjeku šutnu 30 trica, i ako to kažnjavaju  u visokom postotku, teško ih je dobiti. I danas su u jednom dijelu utakmice imali visok postotak šuta, na poluvremenu mislim 50 posto, a onda su i na otvaranju treće četvrtine pogodili još tri... Tada nije lako igrati, pogotovo kada je Rebec unutra. On je izvanserijski igrač, pogotovo kada je „unutra" – kazao je Jusup i nastavio o svojim taktičkim zamislima.

- Kasnije smo koristili Vukovića na Ramljaka, popunili reket i stizali na close out... Bilo je tu svega. Započeo je trofejni trener i otkrio detalje priprema za veliki okršaj s Cibonom.

- Psihološki smo bili spremni za utakmicu, bez obzira na to što nam nad glavom uvijek visi da gubimo važne utakmice. To se razbija krvavim radom, jer kada čovjek teško radi, pun je samopouzdanja. Sjajno smo tempirali formu i iz utakmice u utakmicu smo se dizali. Protiv Sonika smo svjesno ušli teških nogu da danas budemo top – zborio je Jusup, te nastavio s čestitkama...

- Čestitam igračima, stručnom stožeru i publici. Bez njih mislim da ne bismo osvojili trofej – naglasio je Jusup i na pitanje o Bryonu Allenu ponudio svoje viđenje...

- Allen je odličan igrač, odličan napadač. Ali, mi se s njim uvijek borimo po pitanju motivacije, naročito za trening. Radi se da igrači viske razine treniraju na jedan način, a mi zbog mladih igrača želimo trenirati na drugi način. Ako se ne radi jako onda oni ne mogu napredovati. To vam je ona priča - kokoš ili jaje. On je navikao drugačije trenirati i tu je uvijek prisutna doza uvjeravanja. Kratkog je fitilja i ako mu suigrač ne zabije na dodavanje, gubi motiv i mijenja igru. Mislim da može više doprinijeti, posebno u obrani i skoku. I onda bi bio puno vredniji igrač – zaključio je Jusup.

#KOŠARKA#KUP#ZADAR

Izdvojeno

25. svibanj 2020 16:29