StoryEditorOCM
SportNEMA ODMORA

Međunarodni turnir "Hercegovina Cup 2022": Tići Zadarnove vratili se s brončanom medaljom!

Piše Ivica GJERGJA
23. lipnja 2022. - 16:34

Za mlade igrače NK Zadarnove nema odmora, njihove četiri uzrasne kategorije nastupile su na Međunarodnom turniru “Hercegovina Cup 2022.”, koji je održan u Međugorju, Čitluku, Ljubuškom i Čapljini. Sveukupno je na turniru nastupilo 86 momčadi u 6 uzrasnih kategorija. U jakoj konkurenciji najbolji rezultat ostvarili su Tići – rođeni 2011. godište, koji su osvojili treće mjesto.

Igrači Roberta Viduke, tići, skupinu su prošli bez poraza i primljenog pogotka, pobijedivši Grude, Bubamaru i Dubrave Inter Campus, da bi u četvrtfinalu s 2:0 svladali NK Mihovili Šibenik. U polufinalu su vodili protiv Širokog sve do isteka “regularnog dijela” utakmice, da bi tek u sudačkoj nadoknadi primili izjednačujući pogodak te potom ispali na penale. Međutim, nakon velikog razočaranja, smogli su snage da u dvoboju za treće mjesto još jednom daju sve od sebe i svladaju NK Orebić s 2:0. Tako su se na kraju zasluženo okitili brončanim medaljama i zapjevali zajedno s ostalim dječacima kluba, koji su ih zdušno bodrili s tribina. Osim toga, stiglo im je još jedno priznanje i to ono za najboljeg strijelca turnira, koje je pripalo Josipu Gladoviću.

– Jako sam ponosan na ove dečke. Nevjerojatan je napredak kojega su ostvarili od početka sezone do sada i to smo prezentirali na ovom turniru. Dečki su od prvoga dana pokazali da su prava klapa i da bi jedan za drugoga napravili baš sve i kada to kao trener vidim i osjetim, onda znam da smo na pravom putu i da sve ono što radimo itekako ima smisla. A kako je ovo najjači turnir na kome je nastupila ova generacija pa je i to potvrda napretka kojega smo ostvarili. Činjenica da smo primili samo jedan gol na turniru i to nažalost debelo izvan vremena, dovoljno govori kako su dečki odigrali. Moram ih pohvaliti i za ponašanje i zrelost, koja je za njihove godine nevjerojatna, naročito u trenucima kada je bilo teško, nakon ispadanja na takav način u polufinalu. A ono što me najviše veseli jest činjenica da znam da još ni blizu nismo dosegli svoj maksimum, kazao nam je trener Roberto Viduka.

image

Tići Zadarnove

Što reći za kraj?

– U ime kluba želim se zahvaliti svima koji su nas pratili, roditeljima, vozaču i našim mlađim suigračima koji su nas bodrili s tribina. Posebno bih pohvalio mog malog pomoćnika, koji nas svuda vjerno prati, Matea Odžakovića te našeg Karla Pavlovića, koji je unatoč teškoj ozljedi i operaciji putovao s nama i bio nam pravi izvor inspiracije. To je ono što

Zadarnovu čini mnogo stvari višim od običnog nogometnog kluba, zajedništvo, prijateljstvo, emocija i sportski duh, u dahu će Viduka.

image

Tići Zadarnove

Evo sastava koji je bio Treći r. 2011 godine: Lukas Brkljača, Daniel Režan, Lovre Vuković, Luka Džaja, Gabriel Baričević, Josip Gladović, Roko Odžaković, Ivano Perica, Vito Paleka, Vice Vedrić, Kristiano Smardžić, Karlo Pavlović. Trener: Roberto Viduka.

Generacija 2012. natjecanje je završila u skupini, izgubivši od Hrvatskog dragovoljca, Jadrana i Bubamare.

Sastav 2012 god. : Jakov Miloloža, Lovre Perinović, Niko Galov, Damir Vuković, Gabrijel Živković, Luka Korda, Marin Maračić, Niko Nimčević, Lovre Krpeljević, Toni Jurjević, Maro Kapić. Trener: Damir Ivančić.

Generacija 2013. odigrala je tri neizvjesne utakmice protiv Hrvatskog dragovoljca, Metkovića i Limača, ali također nije uspjela izboriti prolazak u četvrtfinale.

Sastav 2013. god : Šimun Šatalić, Ivano Čuturić, Lovre Kotrulja, Toma Ružić, Karlo Bilaver, Vice Jurlina, Antonio Smokrović, Roko Bračić, Kristian Bušić, Petar Zrilić. Trener: Antonio Perica.

I konačno, najmlađa generacija NK Zadrnove na turniru, dječaci rođeni 2014., stekla je veliko iskustvo igrajući protiv Župe dubrovačke, Gruda i Orebića, koje će im sigurno koristiti u daljnjem razvoju.

Sastav 2014.: Adrian Ivić, Dominik Miočić, Aleksandar Tomasov, Leo Perica, Dominik Pandža, Noa Sekula, Marko Marina, Luka Rogić, Stipe Marina, Mihael Brkljača. Trener: Patrik Puljić.

22. travanj 2024 15:38