StoryEditor
SportSTIGAO IZ MATIČNE CROATIJE

Mislav Karoglan novi je trener NK Zadra

Piše Ivica Gjergja
16. siječnja 2019. - 14:22
karoglan M

Novi trener NK Zadra, Mislav Karoglan (36) predstavljen je na prozivci nogometaša danas u 11 sati na Stanovima. Pa tko je Mislav Karoglan?

36-godišnji trener iz Zmijavaca na Stanove je stigao iz matične Croatije, koju je vodio protekle tri godine i s kojom je prošle sezone ostvario povijesni uspjeh, osvojivši 3. HNL- jug. Za taj rezultat Karoglan je nagrađen i titulom najboljeg trenera Dalmacije u 2018. godini. U igračkoj karijeri Karoglan je, između ostalih klubova, igrao za Hajduk, Rijeku, Široki i Zrinjski, a jedno vrijeme proveo je i u Izraelu (Nazareth), Slovačkoj (Žilina) te Singapuru (Warriors).

– Mislav je mlad i ambiciozan trener, koji se uklapa u našu viziju razvoja Nogometnog kluba Zadar i želi raditi na stvaranju igrača iz našeg omladinskog pogona. Razgovarali smo s mnogim ljudima iz nogometa i dobili jako dobre povratne informacije o njemu, a i kroz razgovore sa samim trenerom došli smo do zaključka da s njim možemo dobiti ono što je Zadru potrebno za daljnji napredak – kazao je Svetko Ćustić, direktor Nogometnog kluba Zadar.

– Ovim putem želim zahvaliti i našem Nadzornom odboru na razumijevanju i prepoznavanju situacije, jer je jedina prepreka za dolazak trenera Karoglana bila jedna formalnost, za koju vjerujemo da će u skoroj budućnosti biti riješena. On, naime, trenutačno ima UEFA A trenersku licencu, dok je za funkciju prvog trenera u Drugoj HNL, prema propisima HNS-a, potrebna Pro licenca.

Međutim, s obzirom da je gospodin Karoglan bio jedan od najboljih studenata na Akademiji i sam HNS ga je prepoznao kao vrlo perspektivnog mladog trenera te će on nastaviti školovanje za Uefa Pro licencu čim se za to raspiše natječaj. Prema tome, taj će “papirnati” problem biti riješen, nadamo se, u što skorije vrijeme, a privremeno rješenje pronašli smo u našem treneru iz omladinskog pogona Igoru Škorputu, koji ima Pro licencu te će je staviti na raspolaganje klubu za ove potrebe. Drago mi je da smo i u ovom slučaju pokazali da djelujemo kao tim, jer je to jedini način na koji NK Zadar može ići naprijed, rekao je Ćustić.

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 16:02