StoryEditorOCM
SportPRVENSTVO U GRČKOJ

Mladi iz Šahovskog kluba "Zadar" postižu na natjecanju u Rodosu odlične rezultate!

Piše Zadarski.hr
2. svibnja 2022. - 22:39

Na Svjetskom kadetskom rapid i blitz prvenstvu u šahu, koje se održava na otoku Rodosu, u Grčkoj, od 1-4. svibnja, nastupa mladi Zadranin, Jure Tadić, član Šahovskog kluba ''Zadar'', u kategoriji U12. Na prvom dijelu prvenstva, u rapid formatu, odnosno u ubrzanom šahu, Jure Tadić zauzeo je izvrsno 13. mjesto od ukupno 56 šahista (5,5 bodova u 9 kola), u iznimno jakoj konkurenciji. Juru očekuje još i nastup na blitz dijelu prvenstva, u 11 kola.

Jure Tadić aktualni je kadetski prvak Hrvatske u ''klasičnom'' šahu, u kategoriji U11, te ga u lipnju očekuje i nastup na kadetskom Prvenstvu Hrvatske, koje će se održati u Trogiru.

Po pravilima FIDE za ubrzani (rapid) šah 30. travnja održan je u Vukovaru , međunarodni šahovski turnir za kadete i juniore ''Vukovaru na dar mladi igraju šah'', uz sudjelovanje preko 100 igrača , u sedam kola, na kojem su nastupili junior Ivan Zelić i kadet Adrian Petani, također članovi Šahovskog kluba ''Zadar''.

U kategoriji U8 prvo mjesto na turniru u Vukovaru osvojio je 6-godišnji Adrian Petani, sa osvojenih 5/7 bodova, dok je u juniorskoj konkurenciji Ivan Zelić zauzeo izvrsno 4. mjesto. 

29. svibanj 2024 16:08