StoryEditorOCM
SportPRVI ZADRANIN NA SLUŽBENIM BADMINTONSKIM NATJECANJIMA

Mladi Marino Marčina pokazao zašto je ovaj sport podcijenjen!

30. siječnja 2020. - 19:58

Badminton nije osobito popularan sport u Zadru, no članovi kluba „Badminton Zadar” zaista se trude to promijeniti. Kao što svi dobro znamo, jedna od ključnih komponenti profesionalnog sporta je sudjelovanje na natjecanjima, stoga su prošle godine organizirali dva rekreativna badmintonska turnira. Ipak, glavni test za igrače odvija se na službenim natjecanjima.

Krajem prošle godine klub "Badminton Zadar" postao je službeni član Hrvatskog badmintonskog saveza, što im je omogućilo slanje njihovih igrača na službena natjecanja.

- Sezona hrvatskih nacionalnih turnira počinje u siječnju i sastoji se od četiri događanja: dva prije ljeta i dva nakon. Sezona završava u prosincu sa nacionalnim prvenstvom. Članstvo u savezu bez slanja igrača na natjecanja nema smisla, stoga, kako bi u potpunosti iskoristili novostečene mogućnosti, pitali smo mladog igrača Marina Marčinu želi li sudjelovati u nacionalnim turnirima, što je on rado prihvatio. Nakon ispunjavanja potrebne papirologije, Marino je postao registrirani igrač spreman za natjecanje – rekao nam je voditelj zadarskog kluba, Arundeep Singh.

Marino je tako prije pet dana, 25.1., sudjelovao u svom prvom nacionalnom turniru u kategoriji U17 MS, koji se održao u Čakovcu. Završio je na 9. mjestu u poretku od 19 igrača. Izgubio je samo jedan meč (11:21, 14:21), koji je igrao protiv trenutno najboljeg igrača u svojoj kategoriji.

- Vrlo smo zadovoljni postignutim rezultatima te vjerujemo da je Marino učinio veliki korak u promociji badmintona u Zadru. Također se nadamo da će s vremenom više igrača slijediti njegov primjer te se natjecati na službenim turnirima – rekli su nam iz zadarskog badmniton kluba.

Marino i badminton

- Marino je ušao u svijet badmintona 2014. godine kada je išao u 4. razred. Njegov učitelj TZK, Miroslav Čačić, iz Osnovne škole Stanovi, prepoznao je njegov potencijal i poslao ga je u lokalni Badmintonski klub Iader. Nakon šest godina igranja, Marino je prikupio impresivnu količinu medalja kroz školska, lokalna i regionalna natjecanja.

Marino je igrao u svim postojećim kategorijama: MS, MD i XD.

Marinova postignuća:
Dalmatinska Liga – 20 zlatnih medalja, 6 srebrnih, 2 brončane
Tri puta dobitnik trojefa za ukupnog pobjednika  Dalmatinske lige (2017, 2018, 2019)
Regionalna školska natjecanja: zlatna medalja 2015. i 2017.
Badminton Za Sve, Zadar – srebrna medalja 2019.
22. listopad 2024 20:49