StoryEditorOCM
SportTURNIR U TURNJU

‘Mlađi pioniri‘ osvojili su brončano odličje, a ‘Tići‘ i ‘Papaline‘ zlato!

Piše Ivica Gjergja
29. svibnja 2023. - 14:18

Da se u NK Zadranovoj radi stručno, dokazali su i nastupi na turniru mladih u Turnju. Naime, kategorije NK Zadarnove, mlađi pioniri, osvojili su brončano odličje, ‘Tići‘ zlatno, a sada i ‘Papaline‘ zlato.

Turnir za uzrast do osam godina okupio je ukupno devet momčadi, a igrao se u dvije skupine. ‘Zadarnova‘ je uvjerljivo pobijedila Pag, Kustošiju i Jarun, te s prvog mjesta prošla u polufinale. Tamo su ‘zadarska dica‘ bila bolja od Croatije iz Stankovaca, da bi u borbi za pobjednički trofej ponovno nadigrali vršnjake iz Kustošije.

Najboljim igračem turnira proglašen je Ante Prtenjača, dječak iz Nogometnog kluba Polača, koji je ovom prilikom zaigrao za Zadarnovu, baš kao i Duje Knežević iz posedarskog Hrvatskog viteza. Titulu najboljeg strijelca ponio je mladi zadarski golgeter Lucas Palčić.

Za NK Zadarnova U-8 igrali su: Mauro Pajkin, Luka Katalinić, Maro Perica, Ivano Šarić, Lucas Palčić, Ante Prtenjača, Duje Knežević, Marko Mazija, Tonći Olić, Franko Bilaver, Matej Subašić, Mauro Novokmet, Ivano Samardžić. Trener: Patrik Puljić.

– Kao što uvijek kažemo, još jedno lijepo iskustvo za naše dečke. Do sada smo na turnirima osvojili po jednu brončanu i srebrnu medalju, a ovo nam je prvo zlato pa mi je jako drago zbog njih. Bili su vrlo odlučni, borbeni, efikasni i ponosan sam na to kako su igrali i ponašali se tijekom cijelog boravka u Turnju. Želim zahvaliti i našim prijateljima iz Polače i Posedarja koji su nam ustupili dva igrača i mislim da svi na kraju možemo biti vrlo zadovoljni, kazao je vidno zadovoljan ostvarenim trener Patrik Puljić.

Na turniru je nastupila i druga momčad NK Zadarnova 2014. godišta koja je, pod vodstvom trenera Marina Zubčića, došla do četvrtfinala. Skupinu su prošli kao drugoplasirani, pobijedivši šibenski Mihovil i Rudeš, uz remi s Debeljakom i poraz od Šibenika, dok je u prvoj eliminacijskoj utakmici bolja bila Dubrava.

Za NK Zadarnova U-9 igrali su: Amar Bračković, Dante Ciketić, Lucian Raljević, Mateo Paša, Mauro Paša, Josip Trupac, Šimun Orlović, Jakov Surać, Šime Robert Perinović, Karl Deša, Noa Zekić, Ivan Vuleta. Trener Marin Zubčić.

26. travanj 2024 22:27