StoryEditorOCM
SportDALMATINSKI SUPERKUP

Mladi zadarski judaši osvojili čak 17 medalja; 4 zlatne, 6 srebrenih i 7 brončanih

Piše I. Gjergja
2. studenog 2022. - 21:55

U Splitu je održan dalmatinski Superkup, judo natjecanje na kojem je nastupilo 385 natjecatelja iz 21. dalmatinskog kluba. U dvorani na Gripama natjecalo se u uzrastima mlađih dječaka i djevojčica, dječaka i djevojčica te u uzrastu mlađih kadeta i kadetkinja. Judo klub Zadar je na ovom natjecanju nastupio sa 32 natjecatelja, predvođenih trenerima Stipom Grgasom, Draganom Kneževićem i Josipom Kneževićem. Mladi zadarski judaši i judašice ukupno su osvojili 4 zlatne, 6 srebrenih i 7 brončanih medalja te su u ukupnom poretku zauzeli treće mjesto.

U kategoriji dječaka i djevojčica do 10 godina zlatno odličje osvojio je Max Marković. Srebrena odličja su osvojili Adrian Burmeta i Tina Krička, dok je brončano odličje osvojio Mislav Stručić. U kategoriji dječaka i djevojčica do 12 godina zlatne medalje su osvojili Tino Hromin i Mario Mrkić. Srebrene medalje su osvojili Tia Perinčić i Eva Grčić, dok su Armin Bračković, Emanuel Šapina, Lili Lončarić i Onea Jergan osvojili brončana odličja. U kategoriji dječaka i djevojčica do 14 godina, Mia Katušić je osvojila zlatno odličje. Duje Tudorović i Marin Katušić su osvojili srebrena odličja, a Matej Vučić i Duje Kalmeta osvojili su brončana odličja.

Za Judo klub Zadar još su nastupili Barbara Pezelj (5. mjesto), Mateo Jergan (5. mjesto), David Dragaš (5. mjesto), Tomislav Rončević, Vito Tudorović (5. mjesto), Ognjen Božović, Karlo Buljat (5. mjesto), Filip Mažer (5. mjesto), Marko Škifić, Toma Valković, Patrik Parić, Lorena Dević, Rio Lončarić, Juraj Pavlović i Greta Klarin.

- Uzeli smo 17 odličja u Splitu, čime smo izuzetno zadovoljni. Naši mladi članovi dostojno su prezentirali ono što su naučili na treninzima, pa otuda i ovoliki broj odličja, kratko je kazao trener Stipe Grgas.

05. svibanj 2024 17:14