StoryEditorOCM
SportRAZRIJEŠENA DVOJBA U POLJUDU

Mladog Zadranina čeka kaljenje u drugoj ligi mimo Hajduka, imat će prilike iskazati se

Piše Slobodna Dalmacija
9. siječnja 2020. - 09:25
Bez naslova

Petorica vratara je puno za dvotjedne pripreme i četiri utakmice, tko otpada, postavljalo se pitanje minulih dana, a dvojba je jučer razriješena u Poljudu: kod kuće ostaje Vice Baždarić, jedan od talenata Hajdukove škole vratara koja baš obiluje kadrom, piše Slobodna Dalmacija.

Nema mjesta za sve, pa se Baždarić usmjerava na – posudbu. Možda u Solin, vidjet ćemo još.

Mladi Zadranin, koji sad ostaje kod kuće, približio se prvoj momčadi “bijelih” u finišu jeseni, Damir Burić i Tonći Gabrić, tada glavni u stožeru stavili su ga i na klupu za pričuve prve momčadi. Bio je to logičan iskorak u karijeri novog Subašića, kako smo ga nazvali, vidjevši u njemu da je i Zadranin i reprezentativni potencijal.

No, rekosmo, nije jedini, gužva je među pretendentima za ulogu čuvara mreže Hajduka. Na pripreme, dakle, idu Josip Posavec, Marin Ljubić, Davor Matijaš i – Goran Blažević. Možda će baš iskusni Šiljo protresti konkurenciju i pomaknuti se na hijerarhiji, što ćemo vidjeti tijekom priprema u Turskoj.

Za reć pravo, bili su i mladi Matijaš i iskusni Blažević, baš kao i Baždarić također na klupi za pričuve u finišu jeseni. Bilo je to doba kad je Ljubić preuzeo ulogu prvog vratara, a Posavec bio na rehabilitaciji, te na liječenju u Švicarskoj.

Kvartet golmana ide dalje, sretni su na putovanju, a da ohrabrimo mladog Baždarića, nije smak svijeta što ostaje kod kuće. Već je bio na kaljenju, u redovima Neretvanca u Opuzenu.

Uglavnom, Baždarić je rođen na Valentinovo, 14. veljače 2000., sad će brzo 20, produžio je nedavno ugovor s Hajdukom sve do lipnja 2022. što govori kako ga Hajduk veže za sebe.

U Hajduk je došao iz Zadra sa 14 godina, u kolovozu 2014., a u veljači prošle godine poslan je na posudbu u Neretvanac gdje se zadržao polusezonu, pa se vratio ujesen u Hajduk.

U trenutnoj raspodjeli vratara na gol B momčadi bi trebali Davor Matijaš (on ide u Tursku) i Karlo Sentić, a Baždarića čeka kaljenje u drugoligaškoj konkurenciji mimo Hajduka i imat će puno posla i prilike da se iskaže...

Uglavnom, tako je jučer pao grah, štobisereklo fažol, na stolu odgovornih za stručnu piramidu Hajduka: iskusni Blažević ide u Tursku, a mladi Baždarić u neki novi Opuzen.

19. travanj 2024 16:42