StoryEditorOCM
SportDOBRA GODINA

MNK Pakoštane niže sjajne rezultate. Luka Šarin: "Imamo kvalitetu koji će donijeti rezultat“

Piše I. Gjergja
3. siječnja 2022. - 13:32

Iako su znali da imaju kvalitetu, nisu u to bili uvjereni dok nisu počeli sa natjecanjem. Riječ je o MNK Pakoštanima, a čelništvo ovog uzornog kolektiva već nekoliko godina „gradi“ svoj klub za velika postignuća i izvan granica svoje općine i Zadarske županije.

Njihovi malonogometni turniri tijekom ljetnjih mjeseci su neponovljivi, svatko tko je došao, vratio se i sljedeće godine. Zato su prošle godine odlučili „okrenuti“ ploču te su registrirali klub - MNK Pakoštane, staviti ga pod ingerencijom HNS-a i krenuti u natjecanje u malonogometnu ligu Šibensko-kninsku.

Igraju u seniorskom dijelu natjecanja gdje se našlo mjesto između 14. seniorskih momčadi iz županije Šibensko - kninske. Trenutno su Pakoštane prve, od 13. odigranih utakmica pobijedili su 11, jednu su izgubili i jednu odigrali neodlučeno te osvojili 35 bodova. Sada uvjerljivo vode na ljestvici. Iskazali su se u igri, kvalitetom, dobrim akcijama i ukupno igrom i ponašanjem na parketu.

Njihovi juniori igraju Prvu HMNL-Juniora jug. Odigrali su do sada tri utakmice i sve tri su pobijedili te vode na ljestvici sa devet bodova. Oni se natječu sa ekipama iz Splita, Trogira i drugih klubova iz Dalmacije. I njihova kvaliteta dolazi do izražaja.

Na kraju godine, o uspjehu ove dvije kategorije MNK Pakoštna govorio je i predsjednik kluba Luka Šarin.

- Sve što su do sada učinili naši seniori i juniori  više je nego uspjeh. Imamo kvalitetu koji će donijet rezultat. Zadovoljni smo, znamo u što ulažemo i što „guramo“. Veliki je nogometni i ljudski potencijal u našim igračima. Obje ekipe iz kola u kolo donose pobjede, znali smo da imamo i u jednoj i drugoj momčadi kvalitetu, no da ovakve rezultate ćemo ostvariti nismo znal. Naši igrači su to dokazali, kazao nam je vidno zadovoljan predsjednik Šarin.

Oni brane boje seniora Pakoštana: Jure Šarin, Riko Maksan, Mate Šarin, Jere Lokin, Ivo kukin, Frane Vučkov, Martin Bačkov, Luka Kurtov, Mario Marković, Bepo Stojanov, Frane Bačkov, Ivan Rosan, Vice Birkić, Dario Stojanov, Luka Mitrović. Trener: Ante Lacman.

Za sastav juniora igraju: Dino Rašin, Tomislav Knez, Josip Vjasin, Karlo Kadija, Luka Koceić, Duje Bezinović, Lovre Banović, Luka Glumac, Ivan Barešić, Roko Lukšić, Ante Vukoja, Ivan Kurtov, Feti Gegollaj. Trener: Slađan Matulina, pomoćni Jure Šarin.

19. travanj 2024 20:55