StoryEditorOCM
SportLIGA PRVAKA

Modrić ili Kovačić, tko će dobiti bitku? Real je veliki favorit, Chelsea ove sezone ima puno problema

Piše PSD.
12. travnja 2023. - 13:31

Godinu dana nakon čudesnog okršaja Real Madrida i Chelseaja i prolaska „kraljevskog kluba“ u velikoj drami, dva protivnika opet se sastaju u istoj fazi Lige prvaka, u četvrtfinalu. 

Još se svi dobro sjećaju kako se Real na putu do svoje četrnaeste titule europskog prvaka tri puta dizao „iz pepela“, protiv PSG-a, Chelseaja i Manchester Cityja. Madriđani su tada na Stamford Bridgeu slavili s 3:1, no u uzvratu na njihovu terenu Chelsea ih je nadigrao i vodio s čak 3:0. Međutim, u 80. minuti Luka Modrić je izveo čudesnu asistenciju vanjskom nogom za Rodryga, koji je zabio za produžetke, a poslije je Benzema Realu donio prolaz.

Madriđani favoriti

Ovaj put Real je veliki favorit, Chelsea ove sezone ima puno problema, zbog loših rezultata nedavno je smijenjen menadžer Graham Potter, a klupu je drugi put u karijeri preuzeo Frank Lampard. To za sada nije donijelo poboljšanje, Lampard je u svom povratničkom dvoboju u subotu poražen na gostovanju kod Wolverhamptona i Chelsea je već četiri utakmice bez pobjede.

image
AFP

Bit će ovo sraz učitelja i učenika, Carlo Ancelotti je bio trener, a Lampard jedan od glavnih igrača Chelseaja kada su 2010. zajedno osvojili naslov prvaka Engleske.

Možemo očekivati i dvoboj dvojice hrvatskih reprezentativaca u veznom redu. Mateo Kovačić bio je u Lampardovoj početnoj postavi protiv Wolverhamptona i bude li i večeras, zaigrat će protiv svoje bivše momčadi. Real je također poražen proteklog vikenda, na Santiago Bernabeuu bolji je bio Villarreal, a Modrić je ušao s klupe.

Madriđani nakon tog poraza realno nemaju više izgleda za španjolsku titulu, mogu se posvetiti obrani europskog naslova, a Ancelotti je u više navrata istaknuo koliko mu je važan Modrić, pogotovo protiv najjačih suparnika. Stoga će kapetan hrvatske reprezentacije zasigurno početi večerašnju utakmicu.

image
AFP

Milan pregazio Napoli u talijanskom prvenstvu

Večeras se igra i talijanski dvoboj za polufinale, Milan na San Siru dočekuje Napoli. Gosti s juga se već spremaju za proslavu prvog „scudetta“ nakon 33 godine, imaju velikih 16 bodova prednosti pred Laziom, čak 22 više od Milana. No, prije deset dana Milan je gostovao pod Vezuvom i razbio Napolitance s čak 4:0. Napoliju je ovo prvi plasman u četvrtfinale u povijesti, dok Milan ima puno bogatiju europsku povijest, sedam puta su bili europski prvaci. Ipak, „rossonerima“ je ovo prvo četvrtfinale od 2012. godine.

Napoli je oslabljen neigranjem prvog strijelca Serie A Victora Osimhena, koji je nedavno ozlijedio mišić igrajući za Nigeriju. Trener Luciano Spalletti nada se da će nigerijski napadač biti spreman za uzvrat na stadionu Diego Maradona sljedećeg utorka. 

28. travanj 2024 08:09