StoryEditorOCM
SportU EPSKOM RASPLETU

Modrić je drugi najtrofejniji hrvatski nogometaš, a postoji savršen plan da ove sezone prestigne velikog prijatelja

Piše Tomislav Juranović/ SN
8. svibnja 2023. - 08:24

Brojčanik se zaustavio na brojci 29. U subotu navečer, međutim, to je bilo teško zaključiti. Nakon posljednjeg sučeva zvižduka, primio je "kantu" i poljubio je zaneseno poput dječarca. Samo po tom trenutku teško bi bilo zaključiti da je Kup, kao, tek utješna nagrada, pogotovo u stratosfernom svijetu serijskog osvajača, kakav je Real Madrid. Ali i on - Luka Modrić...

- Osvojio sam s Real Madridom 23 trofeja, a svaki od njih je impresivan. Jako sam zadovoljan. Kup? Posebno mi je drag jer nam je toliko puta dosad izmigoljio - rekao je Realov i hrvatski maestro, ujedno i - drugi najtrofejniji hrvatski nogometaš u povijesti.

Premda je na prvu zvučalo logično kako je upravo neuništivi kapetan "vatrenih" čovjek s najviše trofeja u hrvatskoj nogometnoj povijesti, ispred njega je, ipak, ostao još jedan čovjek - Darijo Srna, koji je igračku karijeru završio s "tri zvjezdice" na svoja dva dresa, Hajdukovom, u kojem je podigao tri trofeja, dok je noseći onaj Šahtarov osvojio njih još 27. I sada svog velikog prijatelja ganja taj još uvijek nezasitni Luka, kojem, eto, fali tek jedan da dođe do velebne brojke od 30 komada srebrnine, brižno čuvane u bogatom mu nogometnom sefu, pišu Sportske novosti.

image
AFP

Neki bi mu, doduše, već sada dodijelili taj koji nedostaje, jer Luka će ovoga tjedna potpisati taj dugo očekivani novi ugovor s Realom, koji će ga "kraljem" činiti sve do lipnja 2024. godine, kada će biti na pragu svoga 39. rođendana. U kontekstu kluba koji je bio vrlo pragmatičan prema igračima s one strane tridesete, taj paraf doista će imati blještavu, povijesnu tintu...

Ambiciozan plan

Ako, međutim, pričamo o momčadskim trofejima, postoji savršen plan da već ove sezone prestigne drugog legendarnog "vatrenog" kapetana. Plan je zaista fenomenalan, ali doduše i prilično ambiciozan: osvojiti još jednu, svoju šestu Ligu prvaka s Realom (finale je 10. lipnja), a onda s Hrvatskom podići "kantu" namijenjenu osvajaču Lige nacija (finale je 18. lipnja). Malo je, zaista, reći da je plan ambiciozan, ali Luka Modrić davno je pokazao da je čovjek koji ruši sve sumnje i stereotipe. Stoga, nemojte ga, zajedno s Realom i Hrvatskom, baš nikada otpisati.

- Gledam Modrića, Kroosa, Benzemu... Toliko su toga osvojili i uvijek žele još više pobjeda. To je nešto što učimo od njih. Treba pobjeđivati i ne se zaustavljati. Modrićeva desetka? Luka i ja još nismo pričali o tome jer želim da nastavi s Realom još jednu sezonu. A onda, kada se odluči za rastanak, bit će mi čast postati idućom desetkom Real Madrida - rekao je nakon rušenja Osasune u finalu Kupa kralja Rodrygo, tražeći pogledom našeg heroja, koji je u igru ušao u 82. minuti, u prvom nastupu nakon ozljede lože, što je znak da će sigurno biti spreman za taj još jedan udarnički finiš sezone.

Što se Reala, pak, tiče, Luka također stoji na rubu panteona: ispred njega po broju klupskih trofeja s "kraljevima" još su samo bivši suigrač Marcelo (25) i Gento (24). Na brojci 25 sada je i Benzema, kojeg Luka vjerojatno neće dostići, jer zajedno "štancaju" pokale, no do isteka ugovora 2024. godine, Modrić će sigurno imati priliku stići i prestići Genta i Marcela. Na stolu su sigurno, dakle, ovosezonske Liga prvaka, potom španjolski Superkup, a onda još jedna kompletna nova sezona, koja nudi nove žrtve za ove "serijske zlostavljače", pardon osvajače velikih pehara.

image
AFP

Idealan scenarij, naravno, bio bi sljedeći: sljedeće sezone osvojiti što je više toga moguće s Realom, a onda i reprezentativni opus zaključiti osvajanjem Europskog prvenstva u Njemačkoj. Tada bi najmirnije na svijetu mogao i u penziju... Naravno, radi se o nemogućim dosezima iz sfere SF-a, ali, iskreno, pišući ih vezano uz njega, onda je doista baš sve moguće. A to najviše govori o našem "Benjaminu Buttonu"...

- Ja ne vidim njegov kraj, pa on i sada, s 37 i pol godine, igra pedesetak utakmica po sezoni. Jednom kada se zaista umirovi, iako to meni u ovome času uopće nije realno, bit će egzemplar na svim nogometnim studijima kako trajati, u brutalnom svijetu nogometa koji stalno traži brže, više, jače. A on na sve ima spreman odgovor - kazao je nedavno na temu Luke Modrića Rio Ferdinand.

Teško je išta dodati, osim nakloniti se bezvremenskom maestru, kojem ne nedostaje motiva. Kup kralja, Kup ulice, Liga prvaka..., njemu je posve svejedno. Njemu je samo bitno igrati, i pobjeđivati. Luka Modrić, bez ikakve dileme, i po tom je šampionskom pristupu apsolutna personifikacija Realova DNK, sazidanom na igračinama, veličinama i trofejima. A sve to utjelovljuje - Luka Modrić.

26. travanj 2024 20:50