StoryEditorOCM
SportKAPETAN HRVATSKE

Modrić o transferu kod Ronalda u Al Nassr: ‘To me svi pitaju, a moja želja se zna‘

Piše PSD
24. ožujka 2023. - 18:42

Luka Modrić povest će Hrvatsku i u kvalifikacije za Euro 2024. godine. Kapetan reprezentacije je na druženju s medijima u kino dvorani stadiona na Poljudu večer prije susreta s Walesom (subota 20.45 sati) rekao.

- U fokusu smo 100 posto, jako važno je da kvalifikacije otvorimo na pravi način. Igramo pred punim stadionom, očekujemo da ćemo prikazati pravu igru i ostvariti pobjedu – najavio je Modrić.

Wales je ostao bez Garetha Balea koji se oprostio, a ima i problema s ozljedama?

- Sigurno da je to dosta veliki hendikep za njih, to su im bili važni igrači, pogotovo Gareth, ali morat će svaki njihov igrač dati više. Ne mogu više očekivati od Garetha da sve riješi sam. To može biti pozitivna stvar za njih. Nedostajat će im, ali kao grupa će morati pokazati više kompaktnosti – rekao je Modrić.

Postati ćeš u ovom susretu najstariji hrvatski reprezentativac koji je nastupio u kvalifikacijama?

- Nisam znao za taj podatak. Ne znam je li to dobro ili loše ha, ha. Drago mi je da sam i dalje tu, da ću srušiti taj rekord. Osjećam se dobro, sretno kada sam tu. Samo ovako treba i nastaviti – rekao je Modrić.

Može li nam ona kišna drama protiv Rusije u kvalifikacijama za SP u Splitu biti upozorenje pa da se ovaj put sve po pitanju prolaska na završni turnir ne ostavlja za sam kraj?

- Nadamo se da to može biti slučaj, ali tijekom kvalifikacijama uvijek imamo neki mali pad. Grupa je od pet momčadi, brzo će se završiti tako da moramo biti maksimalno fokusirani, već od Walesa. Turska i Wales su nam najveći konkurenti za plasman na Euro.

Čime bi bio zadovoljan iz ova dva susreta s Walesom i u Turskoj, sa svih šest bodova ili četiri?

- Prvo se treba fokusirati na Wales, pa ćemo s pobjedom s puno više samopouzdanja ići na susret s Turskom. Ne želim ulaziti u kalkulacije, trebamo se fokusirati na Wales i pobijediti. Naša želja je šest bodova, favoriti smo, ali nogomet je nepredvidiv i ako nisi na 200 posto sve se može zakomplicirati – naglasio je Modrić.

Svima je sada dodatni motiv Hrvatska, trećeplasirana momčad sa SP-a?

- Sami smo tome krivi jer smo sebi postavili visoke standarde rezultatima na Svjetskim prvenstvima. I na Euru smo odigrali dobar turnir. Svi su željni dokazivanja protiv nas. Baš zbog toga mi moramo biti još bolji i koncentriraniji, moramo pokazati još veće zajedništvo, baš kao i na SP-u.

Ti činiš boljima suigrače. Koliko su tebe boljim učinili suigrači, prije svih Kovačić, Brozović?

- Ja bez svojih suigrača, trenera, ne bih bio to što jesam. Nitko ne može igrati sam, sve ono što sam postigao, napravio sam zahvaljujući mojim suigračima i trenerima u klubovima i reprezentaciji – naglasio je Modrić.

Jesi li čestitao Ronaldu na rekordu po broju nastupa za reprezentaciju?

- Nismo se čuli. To što je odigrao najviše utakmica najviše govori o njemu. Drago mi je da smo dijelili istu svlačionicu. Svi ti rekordi koje ruši je nešto fenomenalno. On je fenomen.

Postoji li mogućnost da ćete opet zaigrati skupa u Al Nassru?

- Što da vam više kažem što nisam već rekao. Svi me to u Realu isto pitaju. Zna se što je moja želja, to je da ostanem u Realu. Nadam se da će se to i ostvariti. Sve ostalo su nagađanja. Znam da vi nešto morate pisati. Vjerujem i nadam se da ću ostati u Realu – naglasio je Modrić.

Smatraš li da je Bale prerano otišao u mirovinu?

- To je pitanje za njega, svatko odlučuje o svojoj sudbini, ima svoj put. Kada se već odlučio na toj korak mogao ga je ovako napraviti u miru.

Tko ga može zamijeniti u momčadi Walesa?

- Moraju sada više Velšani funkcionirati kao momčad – rekao je Modrić.

Kako će Hrvatska izgledati nakon SP-a?

- Možemo jedino obećati da ćemo dati 200 posto. Sretni smo da smo opet tu. Bit će pun Poljud, Dat ćemo maksimum.

Je li ovo tvoja posljednja utakmica na Poljudu?

- Imam osjećaj kao da želite da što prije odem ha, ha. Ne znam, vidjet ćemo. Tu sam do Lige nacija, a poslije ćemo odlučiti – naglasio je kroz smijeh Modrić.

Koliko je uigranost prednost Hrvatske?

- Momčad je slična kao i u Kataru, uz neke nove igrače kao što je Petar Musa. Svi smo spremni i nadam se da ćemo odigrati veliku utakmicu.

Je li ključ spustiti loptu na zemlju?

- Sve otočke momčadi igraju sličan nogomet, fizički nogomet, ne odustaju nikada. Mi volimo posjed, dominirati. Vjerujem da ćemo se uspjeti nametnuti.

Je li istina da je tvoj ostanak u Realu uvjetovan time da prestaneš igrati u reprezentaciji?

- Kratko i jasno ne – rekao je Modrić.

Mnogo su već unaprijed upisali tri boda?

- Ovakve utakmice nije lako igrati, ispada da vrijedi samo pobjeda. Uvijek ima iznenađenja jer je nogomet nepredvidiv. No, igramo kući i puni smo samopouzdanja. Vjerujem da možemo prikazati pravu igru i uz podršku navijača doći do pobjede. Neće biti lako, Wales nema što izgubiti, a puno može dobiti – naglasio je Modrić.

Hoćeš li istovremeno završiti karijeru u klubu i reprezentaciji?

- To bi bilo idealno, ali vidjet ćemo što će se dogoditi. Toliko volim nogomet, možda je to jedan od razloga zašto toliko trajem. Nogomet mi je sve. Naravno, obitelj je najvažnija, nogomet me čini sretnim, nikada mi ništa nije teško. Vidjet ćemo može li se to ostvariti – rekao je Modrić u dobrom raspoloženju.

25. travanj 2024 11:01