StoryEditorOCM
SportPRESS VATRENIH

Modrić odmah odgovorio na ključno pitanje, do kada će igrati za reprezentaciju: ‘Donio sam odluku, prelomio sam...‘

Piše Frane Vulas
13. lipnja 2023. - 17:10

Vatreni su jedan dan udaljeni od polufinala Lige nacija protiv Nizozemske koje je na rasporedu ove srijede u 20:45 u Rotterdamu. Zlatko Dalić priprema ofenzivnu postavu za De Kuip u najavi susreta spominje se kako bi Ivan Perišić mogao zaigrati na lijevom beku dok će lijevo krilo pripasti Luki Ivanušecu.

Nakon ozljede, iz kadra je otpao Joško Gvardiol, a njegovo mjesto popunio je napadač Augsburga Dion Drena Beljo. Kakvu utakmicu očekujemo sutra u Nizozemskoj i na brojna druga pitanja u posljednjoj presici prjie susreta odgovaraju izbornik Dalić i kapetan Luka Modrić koji je odmah u startu progovorio o tome je li mu to zadnje natjecanje s Hrvatskom.

Više manje sam odlučio, ali fokus je sada na ovom susretu. O budućnosti ću više govoriti nakon Lige nacija. Uvijek uživam igrati za reprezentaciju. Svaki dolazak u reprezentaciju me ispunjava, čini me sretnim. Ne zbog toga što se bliži moj kraj u reprezentaciji, nego u tome jednostavno uživam. Dok se tako osjećam i mislim da mogu pomoći nema razloga da nisam tu – rekao je Modrić.

Potom je govorio o snazi Nizozemaca.

- Igramo protiv jako dobre, mlade, talentirane momčadi. U zadnjih nekoliko godina se opet vraćaju na stare staze. Imaju vrlo talentiranu generaciju. Bit će to jako teška utakmica. Igraju pred svojim navijačima, ali bit će i dosta naših navijača. Oni će nam biti dodatan motiv. Po meni je ovo utakmica 50:50. Na nama je da damo sve od sebe, da pružimo maksimum kao i uvijek. Čeka nas izuzetno teška utakmica protiv fenomenalne ekipe, igrača koji su budućnost svjetskog nogometa – kazao je Modrić.

Mnoga pitanja kapetanu ‘kockastih‘ bila su o Real Madridu, novom ugovoru, potencijalnom odlasku u Saudijsku Arabiju.

- Moj fokus je na ovoj utakmici. Što se tiče moje budućnosti u Realu, već sam sve rekao. Ne bih htio pričati o tim stvarima, ne bih se htio ponavljati – rekao je Modrić.

Dalić je upitan ima li kakav savjet za Luku, pošto je i sam bio u Saudijskoj Arabiji.

- Luka zna najbolje što je za njega najbolje. Moja iskustva u Saudijskoj Arabiji su bila sjajna, ali svatko sam odlučuje o svojoj sudbini – rekao je Dalić.

06. svibanj 2024 11:11