StoryEditorOCM
SportNA PRAGU 40.

Modrić podijelio Španjolsku; ‘godine su uzele danak‘, piše ugledni list, dok drugi tvrdi nešto sasvim suprotno

Piše Pero Smolčić/SD
23. listopada 2024. - 06:52

Luka Modrić je i sinoć zauzeo mjesto u startnoj postavi Reala, a na terenu je bio do 71. minute kada je na semaforu pisalo 2:2. Igrao je dobro, a on je i započeo akciju iz koje je Vinicius Junior postigao prvi od svoja tri gola na utakmici, pišu Sportske novosti.

Modrić je od Sofascore dobio ocjenu 7,4, najveću među Realovim veznjacima - Federico Valverde je ocijenjen sa 6,9, a Jude Bellingham sa 6,7. Hrvatski veznjak je imao 92% točnih dodavanja, dva ključna dodavanja, jedan uspješan dribling te dva osvojena duela. Bolju ocjenu od Modrića u madridskoj momčadi dobili su samo Thibaut Courtois sa 7,8 te Vinicius Junior koji je za svoj hat-trick dobio maksimalnu desetku.

Marca je Modrića vidjela kao jednog od rijetkih pozitivaca u redovima Reala u prvom poluvremenu. ‘Spori ritam je odgovarao Hrvatu koji je najstariji igrač u bijelom dresu‘, piše u opisu igre za prvih 45 minuta dok u konačnoj ocjeni stoji sljedeće:

‘I s 39 godina, Hrvat je neophodan ovoj momčadi. Još jedna odlična igra Modrića, on je jako važan za Real.‘

Mundo Deportivo ima potpuno drukčije viđenje, njihov novinar nije bio sklon Modrićevoj igri:

‘Nakon dobre igre u Vigu, Ancelotti mu je dao mjesto u početnoj postavi kako bi preuzeo odgovornost, ali se nije najbolje uklopio. Mučio se s pronalaskom igrača u napadu, ali ni oni nisu puno napravili da budu pronađeni. U obrani se, kako su minute prolazile, vidjelo da su godine počele uzimati danak i da ga muči viši tempo. U drugom poluvremenu igrao je mnogo slobodnije u fazi napada. Izašao je u 71. minuti kako bi napravio mjesta za Camavingu.‘

23. listopad 2024 08:28