StoryEditorOCM
SportHT PREMIJER LIGA

Momčad Zadra sutra očekuje zadnja utakmica regularnog dijela sezone

Piše Ivica GJERGJA
5. svibnja 2022. - 17:48
Zadar, 180422 Dvorana Kresimir Cosic. Utakmica regionalne kosarkaske ABA Lige izmedju KK Zadar i KK Studentski centar Derby. Na fotografiji: trener Zadra Srdjan Helbich.Luka Gerlanc/Cropix

Momčad Zadra sutra od 19 sati na Višnjiku igra zadnju utakmicu regularne sezone. Kao gosti po drugi puta ove sezone stižu momci iz Gorice, a ujedno će to biti i susret dvaju klubova koji nošeni energijom i emocijom predsjednika KK Gorica Duška Radovića, nekadašnjeg igrača Zadra, grade prijateljske odnose i postavljaju temelje suradnje i međusobnog poštivanja budućim naraštajima ovih klubova. Zadar i Gorica uz to slave i 77. te 53. rođendan Kluba te će to dodatno uveličati ovaj emotivan susret. Zadrani će osim toga u ovom susretu tražiti i povratak na pobjedničke staze kako bi se forma prije doigravanja dodatno podignula.

- Gorica igra dopadljivu košarku, odlična je momčad, znaju igrati i imaju dobre igrače, vrte puno toga u napadu, igrali smo tri puta već s njima ove sezone, znamo kako ih trebamo napadatii i kako se braniti, nadam se da ćemo biti dobri sutra, i da ćemo odigrati dobru utakmicu. Uvjeren sam, kako ćemo dići formu i da ćemo biti pravi kad bude trebalo, također, nadam se kako ćemo vratiti šutersku formu koje nije bilo u posljednje vrijeme, kazao je trener Zadra Srđan Helbich.

Susret možete pratiti na HKS TV-u.

Poseban susret!

Ovaj susret će biti usitinu poseban. Gosti iz Velike Gorice uložili su silne napore da joj daju svečani štih i da Zadru kao klubu i kao gradu košarke iskažu poštovanje povodom velikih jubileja i svega onoga što predstavlja u svijetu košarke, a što ponekad i sami Zadrani zaboravljaju.

Tako su Goričani pripremili Povelju košarkaškog prijateljstva i suradnje koju će potpisati direktor KK Zadar, Željko Žilavec i predsjednik KK Gorica, inicijator svih aktivnosti koje prate ovu utakmicu, ujedno i bivši igrač Zadra, Duško Radović.

Tu su i lopte s ugraviranim amblemima obaju klubova i jubilarnim obljetnicama kao i 77 lopti koje će povodom 77. rođendana KK Zadar dobiti mali zadarski košarkaši. Poseban poklon iz Turopolja stiže i za gradonačelnika Zadra Branka Dukića.

07. svibanj 2024 13:32