StoryEditorOCM
SportNA BALDEKINU

Momčad Zadra sutra u Šibeniku traži prolaz u polufinale HT Premijer lige protiv Šibenke

Piše Dražen Žura
13. svibnja 2021. - 13:41

Košarkašima Zadra za prolaz u polufinale diogravanja za prvaka Hrvatske, nedostaje još jedna pobjeda, jer su prije nekoliko dana na svojem parketu dobili Šibenku (95:73), pa će na Baldekinu tražiti "reprizu". Ali, Šibenčani su neka druga priča u ulozi domaćina, čak su na trenutke i u Krešinom domu znali stavljali vezano uz konačni ishod.

- Teško je držati isti ritam, naročito nama koji igramo s deset igrača, ali to nam daje širinu i mogućnost da kad se utakmica lomi da smo na pravom nivou i da smo svježi. Utakmica se ne rješava u 10. ili u 15. minuti, nego se utakmica rješava u svih 40 minuta. Neće nam biti lako u Šibeniku, Šibenka na domaćem terenu igra bolje. Oni mogu napraviti velike seriju ako utakmica uđe u njihov ritam. Mi moramo biti bolji u obrani nego što smo bili u prvoj utakmici. Želja nam je da upišemo pobjedu i da se već u petak plasiramo u polufinale - Veljko Mršić, kojem je "asistirao", Jan Palokaj sa svojim receptom....

-Moramo ući u utakmicu od početka kao što smo igrali u posljednjoj četvrtini u utorak. Nismo imali loš ulazak u utakmicu ali smo imali neke rupe koje moramo svesti na minimum. Ako nametnemo energiju mislim da oni to ne mogu pratiti, prvenstveno zbog naše šire rotacije onda kasnije dođe do izražaja naša individualna kvaliteta. To će biti ključ da pobijedimo tu drugu utakmicu i plasiramo se u polufinale – zaključio je Palokaj.

Utakmica se igra u petak s početkom u 17 sati, TV prijenos može se pratiti putem HKS – TV-a .

24. travanj 2024 02:20