StoryEditorOCM
SportNAGLIĆ NAKON POBJEDE U SPLITU

Moramo biti skromni, zatvoriti se u dvoranu i pokušati izvući sezonu

Piše Vedran Babić / SD
12. veljače 2017. - 23:41
1_split_zadar15-120217.JPG

Trener pobjedničke momčadi Aramis Naglić bio je presretan dok je sjedio u Žutom salonu na Gripama na konferenciji za medije:

- I ovo je tu deja vu, ovaj stol. Ovdje za mene uvijek ima emocija. U početku sam se osjećao malo izvan igre zbog atmosfere, ali uspio sam do kraja izgurati - rekao je Naglić kojeg je splitska publika dočekala toplim pljeskom.

- Ambijent je bio sjajan i vjerujem da su svi uživali. Bila je ovo najbolja propaganda za košarku. Split je bio dostojan protivnik iako smo mi na razini više. Nama je ovo nastavak serije koja nam je dobar pokazatelj da se kroz bolju obranu nešto može napraviti. Jedino nije valjala prva četvrtina koja je nedopustiva s 30 primljenih poena. Moramo biti skromni, zatvoriti se u dvoranu i samo tako možemo izvući ovu sezonu na najbolji mogući način.

Slijedi Kup-ogled sa Splitom?

- Svaka je utakmica nova. Kup je posebno takmičenje. Igramo na neutralnom terenu što je možda mala prednost nama jer su Gripe vruć teren.

Riječ je potom dobio Ivica Skelin, trener Splita.

- Znali smo da je Zadar napadački talentirana i raznovrsna momčad, s dobrim šuterima i igračima ispod koša te inteligentnim organizatorom. Umjesto da napravimo obrambenu utakmicu, u prvoj četvrtini primili smo 24 koša. Stil igre više je odgovarao Zadru nego nama. Teško je pobijediti kad ti suparnik ima 64 posto šuta iz reketa.

Splitu su poseban problem bile izgubljene lopte u kojima je prednjačio Filipović s čak osam.

- Da smo ga platili 100 tisuća eura, onda bi to bila skupa cijena, ali ovako je to cijena odrastanja i to moramo trpiti. Neke utakmice igrao je odlično i ne treba ga sada pokopati. Bit ćemo konstruktivni i vidjeti što može bolje. Filipović ima 20 godina i do ove sezone nije bio u prvom planu. Vladović je 13 godina stariji i puno je više toga prošao.

Činjenica što je Split imao devet dana od zadnje utakmice, a Zadru je sinoćnja utakmica bila četvrta u zadnjih sedam dana, nije imala nikakvog značaja.

- Zadar je navikao igrati u ovakvom ritmu. Rotirali su 12 igrača, a ja imam skromniju rotaciju. Uz to, Najev ne trenira dva tjedna. To su igrači koji godinama igraju ABA liga i to nam nije bila nikakva prednost - zaključio je Skelin.

Iz svlačionice

Damir Rančićigrač Splita: Čestitke Zadru na zasluženoj pobjedi. Imali smo rupu u drugoj četvrtini i početkom treće gdje su oni napravili veliku razliku. Potrošili smo previše energije da bismo se vratili i na kraju nas je to koštalo. Imali smo previše izgubljenih lopti koje su oni kažnjavali. Rupa koja nam se inače događa danas je bila dosta duga. Nije nam išao ni šut. Taktika je bila što više ići na prodore i napadati bekove, ali nismo to napravili. Borili smo se, svojim pristupom zaslužili smo pune tribine, ali protivnik je bio bolji. Nadam se da će gledatelji nastaviti dolaziti na naše utakmice iako u sljedećim kolima neće biti ovako zvučnih protivnika. Naša priča nije završila ovim porazom. Idemo se revanširati Zadru u Kupu u četvrtak.

Maj Kovačević, igrač Zadra: Znali smo da neće biti lako. Došli smo pokazati karakter, ovo nam je treća utakmica ovog tjedna i produžili smo dobar ritam. Utakmica je bila gledljiva za navijače. Čestitam i Splitu. U drugom poluvremenu digli smo nivo u obrani i to je odlučilo.

Glas naroda

Bruno Boban (31): Ponovno sjajna utakmica na Gripama. Dečki su opet pokazali da imaju srce i ono dolje što kronično nedostaje splitskom sportu u zadnje vrijeme. Nadam se da sada nakon jednog ili dva poraza dvorana opet neće biti prazna i da je publika prepoznala koliko je ovim momcima stalo do kluba.

Marino Krstanović (24): Treba pohvaliti momčad za povratak s dvoznamenkastog minusa, ali ih treba iskritizirati zbog brzih i neinteligentnih odluka u trenucima kad se lomio dvoboj, baš kao i užasan napadački skok. Lijepo je bilo vidjeti pune Gripe kroz ovih mjesec dana, nadam se da ovo danas nije bilo zadnji puta da tome svjedočimo.

Stipe Mikuličić (61): Danas je Zadar bio bolji i treba im na tome čestitati. Najvažnije je da se košarka vratila Splitu i Split košarci. Danas su momci malo zakazali u ključnim trenucima, ali ništa strašno. Idemo sada u Šibenik osvojiti kup.

Dino Hržina (16): Sretan sam zbog pobjede Zadra, bila je dobra i zanimljiva utakmica. Jedni i drugi su se borili od prve do zadnje sekunde i zaslužuju čestitle. Splićanima pohvale na atmosferi, bilo je zaista sjajno, ovako nešto je bilo moguće samo u Jazinama.

26. travanj 2024 17:53