StoryEditorOCM
SportU ROVINJU

Na 23. Prvenstvu HNS-a veterani Sabunjara idu potvrditi prošlogodišnje prvo mjesto: "Znamo da je konkurencija jaka, no to nas još više „pali“!

Piše Ivica GJERGJA
26. rujna 2023. - 10:52

U Rovinju će se održati 23. prvenstvo veterana HNS-a od  29.rujna do 1. listopada na igralištima Valbruna sport, te Valbruna sport u Rovinjskom selu. Titulu s 22. državnog prvenstva, održanog u Metkoviću, brane veterani Sabunjara iz Privlake - Zadarske županije.

image

Veterani Sabunjara

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija

Na igralištu Sabunjara u Privlaci posjetili smo voditelja veterana Sabunjara koji na treninzima vodi svoje pulene, doslovno "ne da im mira". Nema popusta za nikoga, iz dana u dan se marljivo i stručno radi, dozira se trening, odigra po koji susret među kandidatima za mjesto u prvih 11. Nakon toga nerijetko se „zaruži“ ali umjereno, na trećem poluvremenu u klupskim prostorijama. Najagilniji po onome što smo vidjeli na terenu je Vedran Ješe. Čovjek proživljava u svojim 40-tim godinama drugu mladost, svugdje ga je po terenu kada se igraju ogledne utakmice, a kada je završio s jednim od posljednjih treninga pred odlazak na prvenstvo kazao nam je:

- Odradili smo izvrsno pripreme, Suriu (Jakov Surać) i meni i još nekolicini nas bivših profesionalaca su se u svemu pridružili i ostali igrači. Na neki način mi smo davali ton pripremama, jer smo kao bivši nogometaši profesionalno prošli jako puno i znamo kako se to radi. Prvenstveno natjecanje u Rovinju dočekat ćemo spremni. Uvjeren sam da ćemo ponoviti prošlogodišnji rezultat, popeti se na vrh, znam da je konkurencija jaka, no to nas još više „pali“ da budemo još bolji, a to mi govori raspoloženje na terenu mojih suigrača, koji su riješeni dati svoj maksimum na utakmicama, te se okititi odličjem - kazao nam je Ješe.

image

Veterani Sabunjara

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija

S Ješom se slažu svi igrači i struka, pa i prvi čovjek Privlake, općinski načelnik Gašpar Begonja koji je kazao:

- Vidite i sami da dečki rade kao satni mehanizam na treninzima i pripremama. Očekujem dobar rezultat, mislim da ćemo i ove godine pokazati i prikazati nogomet dostojan prvog mjesta, te ponoviti prošlogodišnji uspjeh iz Metkovića kad smo slavili. Dečki su izuzetni, nema iskakanja svi rade kao jedan i vjerujem da će dati sve najbolje i najviše što mogu na terenu.

Oni se idu u Rovinj „boriti“ za potvrdu još jednog prijestolja, a to su: Ante Džaja, Tomislav Vidić, Josip Šunić, Mete Radan, Predrag Verunica, Ivan Žmire, Šime Marković, Danilo Paunović, Danijel pupovac, Mate Vidaić, Jurica Vrsaljko, Marin Pijaca, Ante Gospić, Goran Burčul, Marin Kapović, Marko Grubić, Jakov Surać, Vedran Ješe, Gašpar Begonja, Lovre Kresović. Voditelj: Zdravko Lipotica.

Inače Veterani Sabunjara su smješteni u skupinu A s Trešnjevkom i Lepoglavom, a ima 11 skupina.

image

Veterani Sabunjara

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija

Raspored

veterani Sabunjara igraju 29. rujna u 20 sati, a sastaju se: Sabunjar – Trešnjevka.

30. rujna igraju u 09,00 sati: Lepoglava – Sabunjar.

Nakon ovih utakmica igraju se utakmice osminefinala - prvi i drugi iz skupina te četvrtfinale i na kraju polufinale i finale 1. listopada.

03. svibanj 2024 13:16