StoryEditorOCM
SportSPORTSKI RIBOLOV

Na 56. svjetskom prvenstvu u lovu štapom s brodice Ivan Galzina postao prvak svijeta!

Piše Ivica GJERGJA
14. listopada 2021. - 23:22

Član ŠRD „Zubatac“ iz Zadra Ivan Galzina je svjetski prvak u lovu štapom iz brodice, dok je hrvatska reprezentacija osvojila momčadsko zlato, a sve se dogodilo na 56. Svjetskom prvenstvu održanom u Herceg Novom - Crna Gora.

Natjecatelja je u pojedinačnom dijelu bilo 62 ribolovca.                                       

Tako je do prvog mjesta Ivan Galzina došao s 11 plasmanskih bodova nakon tri dana lova i tako slavio ispred Talijana Antonyja Giacominija (24 plasmanska boda) i Francuza Sylvaina Ferachogloua (29). Samo jedan plasmanski bod više imao je još jedan Zadranin, Marko Sikirić, koji je završio na četvrtom mjestu pojedinačne konkurencije. Osim Galzine i Sikirića momčadsko zlato zaslužio je i njihov klupski kolega David Bajlo.                                                                                 

Za Hrvatsku su nastupili i David Pinezić, Siniša Budisavljević i Stefano Erman. Izbornik reprezentacije je Matteo Jugovac, trener je Elvis Barak, a u stručnoj pratnji bio je Zadranin Pavle Kostić. Iza Hrvatske (pet plasmanskih bodova) u momčadskom redoslijedu među 11 reprezentacije ostali su drugoplasirani Francuzi (sedam bodova) i treći Talijani (12 bodova).

28. rujan 2023 03:04