StoryEditorOCM
SportZADNJA UTRKA CRO CUP

Na bazenu Kolovare slavili plivači Mujan i Bulčić te ekipe Poreča i Splita!

Piše ivica Gjergja
15. rujna 2020. - 13:40

U Zadru je, na stazi pored bazena Kolovare, otplivana posljednja utrka ovogodišnje sezone Hrvatskog Kupa – CRO CUP. Start utrke bio je u 9 sati, a duljina staze je 5000 m. Pred start „pčelice“ kako ih zovu u KDP Donatu Slavko, Joško, Hrvoje, Dražen, Monika, Silva, Saša okupile su se u zoru da pripreme sve kako bi velika završnica posljednje „rute“ Cro Cup sezone protekla u najboljem redu.

Utrka je odlučivala o pobjedniku ovogodišnjem CRO CUP-u. Neizvjesna je bila borba za ekipnog pobjednika u muškoj konkurenciji između KDPSR Poreče i splitskog POŠK-a. Porečani su bili bolji i ukupni su ekipni pobjednici, KDP Zadar treći. O pojedinačnom pobjedniku kod muškaraca odlučivao je sraz Petra Matića (KDP POŠK) i Grge Mujana (KDP Split). Grgo Mujan je bio bolji, pobjedio je. Kod žena su od ranije poznate pobjednice ekipno, a to su plivačice KDP Splita, a pojedinačnu pobjedu je osigurala njihova članica Antonia Buličić.

image
Kdp Donat

- Ovogodišnja sezona bila je po mnogočemu različita u odnosu na prethodne, zbog epidemije COVID-19 virusa. Broj utrka je znatno smanjen na sedam u odnosu na uobičajenih 10-13, a i same utrke su se odvijale na specifičan način zbog obveze poštivanja epidemioloških mjera. Unatoč svemu, organizator Hrvatski savez daljinskog plivanja je više nego zadovoljan ovogodišnjom sezonom, a naročito zbog činjenice da se u borbu za pojedinačne i ekipne plasmane uključio daleko veći broj mladih plivača. Veliki iskorak u tom pogledu napravili su KDP POŠK, KDP Primorje, HAKDP Mladost, uz već standardne KDP Split, KDPSR Poreč i KDP Donat. Uvjereni smo da će u idućoj godini i ostali klubovi slijediti ove primjere i animirati još veći broj mladih plivača - kazao nam je ispred KDP Donat Dražen Adžić.

image
Kdp Donat


Rezultati, apsolutno prvih 10:

Grgo Mujan KDP Split,

Filip Cigić HAKDP Mladost,

Matea Sumajstorčić HAKDP Mladost,

Jakov Igrec KDPSR Poreč,

Patar matić KDP POŠK,

Karlo Prčinić HAKDP Mladost,

Ivan Busatto KDP Pošk,

Amina Kajtaz HAKDP Mladost,

Krešimir Dadić KDP POŠK,

Marup Boko KDP POŠK.

 

Muški apsolutno:

Grgo Mujan KDP Split,

Filip Cigić HAKDP Mladost,

Jakov Igrec KDPSR poreč.

 

Žene apsolutno:

Matea Sumajstorčić HAKDP Mladost.

Amina Kajtaz HAKDP Mladost.

Lucija Aralica HAKDP Mladost.

17. travanj 2024 21:28