StoryEditorOCM
SportU BUDVI

Na europskom prvenstvu do 22 godine mladi zadarski bosač ostvario sjajan rezultat: Petar Krešimir Knežević u četvrtfinalu!

Piše I. Gjergja
16. studenog 2023. - 08:16

 

Mladi Zadranin Petar Krešimir Knežević (19), član BK Svetog Donata, inače dvostruki hrvatski prvak do 22 godine – seniora, do 71. kg, startao je pobjedom na Europskom prvenstvu U-22 u Budvi Crna Gora u sklpou reprezentacije Hrvatske. Petar Krešimir Knežević je u osmini finala dominirao i uvjerljivo u sve tri runde s 5:0 pobijedio boksača Kosova Lorisa Idrizija. Što se tiče borbe u ringu Knežević je prve dvije runde riješio meč te pametnom borbom završio treću rundu, držeći na distanci protivnika. Knežević je u potpunosti zaslužio prolaz u osminu finala.

Knežević je uz Martina Jelačića drugi hrvatski reprezentativac koji će se boriti za medalje, među osam najboljih pritom osiguravši nagradu od 1000 dolara. On će se za medalju u četvrtfinalu boriti protiv Moldavca, koji je pobijedio predstavnika Portugala. Na prvenstvu Kneževića vode treneri Mario Preskar i Danijel Vekić. 

-Ulazak među osam i borba za medalju mi je izuzetan izazov. Spreman sam, miran i vjerujem da bi mogao jednu medalju osvojiti. Već sada sam odradio sve dobro, nadam se da će i nastavak borbi biti takav, kratko nam je kazao Petar Krešimir Knežević.

07. svibanj 2024 17:27