StoryEditorOCM
SportU JERUZALEMU

Na juniorskom prvenstvu Europe drugo mjesto Zadranki Veroniki Šokoti!

Piše Ivica Gjergja
11. kolovoza 2023. - 21:28

Nekadašnja članica Atletskog športskog kluba Zadar, a odnedavno riječkog Kvarnera, Veronika Šokota na juniorskom prvenstvu Europe koje je održano u Jeruzalemu u Izraelu osvojila je drugo mjesto - srebrnu medalju u bacanju koplja s rezultatom 55,41 m, te tako Hrvatskoj donijela jedinu medalju.

Podsjetimo da je prvo mjesto i zlatnu medalju osvojila atletičarka Srbije Adriana Vilagoš bacivši koplje do 58,38 m, dok je brončano odličje pripalo atletičarki iz Mađarske Fani Kover, koja je koplje bacila na daljinu do 53, 09 m. Odličan nastup zabilježila je i druga hrvatska predstavnica u finalu atletičarka AK Dinamo Zrinjevac iz Zagreba koja je osvojila zapaženo četvrto mjesto postigavši najdužu daljinu od 50,03 m. Hrvatski atletičari pored osvojene jedne srebrene medalje ostvarili su još ukupno šest plasmana u finala.

image

Veronika Šokota

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija

- Ugodno smo svi obradovani uspjehom Veronike. U našem Klubu smo znali da je ona izvrstan potencijal i da će ‘eksplodirati‘. te donijeti i donositi odličja sa velikih natjecanja. Iskrene čestitke za osvojenu srebrenu medalje i u njenoj daljnjoj karijeri želimo joj od srca neka nastavi i dalje postizati još bolje rezultate. Kada smo joj čestitali zahvalila se i kazala da je u ovaj uspjeh utkan naš rad svih trenera, a posebno trenera Predraga Saratlije, kazao je Ivica Šola trener i predsjednik Atletskog športskog kluba Zadar.

27. travanj 2024 13:53