StoryEditorOCM
Sport"TORTUGA" POBJEDNIK TURNIRA „SVETI ANTE" SMILJEVAC

Na kraju utakmice svi su igrači prišli braći i roditeljima pok. Antonija Jurjevića, krenuo je dugi, dugi pljesak...

Piše Ivica Gjergja
17. lipnja 2017. - 10:32
turnir_smiljevac5-160617

Završeno je natjecanje na ovogodišnjem malonogometnom turniru „Sveti Ante", gdje je na kraju u seniorskoj momčadi trijumfirala momčad Tortuge. Bili su najbolji i na kraju „barjak" pobjednika nose. Treba se osvrnuti na ambijent i sve ono što je pratilo i lijepoga i grubog. To grubo izgubljen je jedan mladi život, no ne na terenu nego pod drugim okolnostima. Sve je na turniru od toga dana odisalo upravo Antonijem Jurjevićem, kojega svi oni koji su došli nose u uspomeni, njegov divan mladi lik će ostati trajna uspomena svima koji su bili u gledateljstvu ali i igračima, sucima i organizatorima turnira. Njima posebna zahvala bili su susretljivi za sve koji su pohodili utakmice na turniru.

Na samoj finalnoj večeri okupilo se pa gotovo 1000 duša, sve je vrvilo ljudima osjećalo se u zraku da će se nešto lijepo dogoditi. To lijepo je Tortuga koja je uzela sve. U njenim redovima su bila dva brata pokojnog Antonia, Karlo i Josip. Pa Karlo je najbolji vratar, otac i majka su nazočili utakmici sa posebnim nabojem. Posebno dirljivo je bilo kada je završen finalni susret, svi igrači kao jedan Tortuge i Smiljevca prišli su sa stisnutim rukama prema roditeljima Antonijevim, a što se nagradilo dugim aplauzom, bakljama i drugom pirotehnikom.

-Krasno, divno nemam riječi, dečki vi ste prava naša budućnost tko ima ovakvu mladost ima mnogo lijepog za budućnost, komentirao je ovaj potez finalista baraba Šime, inače pratitelj svih susreta na turniru. Da barba Šime je u pravu, a mladost ne samo Smiljevca nego i drugih kvartova grada Zadra je to dokazala, imali su gordost, odvažnost i dostojanstvo. Pa samo Antonijevi prijatelji sa Bulevara, bakljada, susretljivost i briga oko obitelji Jurjević je za svaku pohvalu. Bravo „bulevarci"! Večeras je pobijedila ljudskost i mali nogomet sva zla ne samo na Smiljevcu.

Finale
SMILJEVAC - TORTUGA 2:4
SMILJEVAC - Malonogometno igralište OŠ. Gledatelja 1000. Suci: Zdenko Bakarić i Josip Viduka. SMILJEVAC: I. Dundović, Rakić, A. Dundović, Tokić 1, Sarić, Šimurina, Ćustić 1, Bugarija, zrilić. Voditelj: Alen Šarlija. TORTUGA: K. Jurjević, Antović, Tomić, M. Jurjević, Vidaić, Klapan 1, J. Jurjević, Jurac 2, Kobal-Volpi 1, Škoda. Voditelj Karlo Zadarski.

Podijeljeno gledateljstvo u navijanju, obje momčadi obazrivo ulaze u igru, no onda prvi poteže Škoda kod Tortuge, izigrao je dvojicu no nije uspio zabiti, minuta je treća. I tako dosta su se dugo tražili i jedni i drugi, ili bolje rečeno odbijale bi obrane sve akcije, presijecale napade i zaustavljale pred golom. Sve do 15 minute kada su opet dečki Tortuge napravili jednu akciju, gdje je Mihovil Klapan sa vrha šesterca lijepo zavrnuo i kroz šumu nogu zabio za vodstvo 0:1.

Uzvratili su Smiljevčani no ostali su svi njihovi udarci u rukama vratara Karla Jurjevića. Samo tri minuta kasnije opet su dečki iz Tortuge zabili, ovaj put strijelac je bio Roko Jurac koji je odnio loptu i prevario vratara I. Dundovića te povisio na 0:2, s tim je rezultatom završilo ovo poluvrijeme. U drugom poluvremenu sam nastavak pripao je Tortugi, agilniji su, bolje otvaraju, Velibor Škoda nosi igru, pomažu mu i ostali, dominantni su na terenu iako se Smiljavac ne da. Popustili su u 21 minuti kada je zabio za 0:3 opet snalažljivi Roko Jurac nakon odigranog duplog pasa sa Vidaićem.

Za 0:4 pobrinuo se Volpi Kobal iz solo akcije, minuta je 26. Smiljevac je smanjio zgoditkom Tokića pa iz lijepe akcije Ćustića za konačni rezultat ove dopadljive i interesantne utakmice od 2:4 pobjede Tortuge.

-Što vam reći, nismo ušli u utakmicu kako smo se dogovorili. Iznenadili su nas visoko postavljenom igrom protivnici, bili su jednostavno bolji i ja im čestitam U ime Smiljevca i osobno sućut obitelji Jurjevića, kazao je voditelj Smiljevca Alen Šarlija.

-Zasluženo smo pobijedili i osvojili pehar i nagradu. Poklanjamo je našem Antoniju on je ugradio sebe u ovaj pehar kao i ostali dečki. Nismo se mogli oteti dojmu što nas je sve zadesilo, no izdržali smo sve stoički. Hvala Karlu i Josipu te roditeljima Antonia na svemu što su nam dali večeras, a to je snaga i moć, dosta potresen kazao je Karlo Zadarski, voditelj Tortuge.

Susret za treće mjesto:
4. ASA - TIPSTER 2:2 (na šesterce 10:9). Regularni dio susreta završen je bez pobjednika 2:2, izvodili su se šesterci i dečki iz 4. Asa bili su smireniji i zasluženo pobijedili, te osvojili treće mjesto.

Najbolje momčadi i pojedinci i seniorima: Prvo mjesto pehar i 8000 kuna osvojila je momčad Tortuge. Drugo mjesto pehar i 4000 kuna primio je Smiljevac, treće mjesto 2000 kuna primila je momčad 4. Asa. Najbolji vratar je Karlo Jurjević (Tortuga), Najbolji strijelac Vlatko Blažević (Smiljevac), Najbolji igrač: Mihovil Klapan (Tortuga).

Finale juniora:
SINJORETOVO - MNK ROYAL 2:2 (na šesterce 4:5) Suci: Zdenko Bakarić i Jole Viduka.
SINJORETOVO: Sušić, Vrsaljko, Lepur, Lončar 1, Valčić, R. Marinović, I. Marinović, Katuša 1, Sentić, Lončar 2, Župan, Medvidović. MNK ROYAL: Kalac, Glavan, Brkić 1, Erlić, Babin 1, Tadić, D. Kulaš, Tokić 1, E. Kulaš, Perinić. Mladi juniori Royala su na šesterce pobijedili i odnijeli nagradu za najboljeg.

Najbolji u juniorima:
Prvi Royal, 1200 kuna i pehar,
drugo mjesto Sinjoretovo 800 kuna,
treće mjesto 400 kuna Bibinje.
Najbolji igrač David Katuša (Sinjoretovo), najbolji vratar Marko Erlić (Royal)
najbolji strijelac Ivan Brkić (Royal).

Nakon predaje pehara i nagrada još je dugo svima pljeskalo gledateljstvo.

 

16. travanj 2024 19:05