StoryEditorOCM
SportKNIN OPEN 2020

Na međunarodnom taekwondo natjecanju TK Zadar uzeo pet odličja

Piše Ivica Gjergja
8. ožujka 2020. - 22:27

Članovi Taekwondo kluba Zadar nastupili su na 13. Međunarodnom turniru „Knin open“, koji je održan u organizaciji TK Div Knin. Na turniru su nastupili mlađi kadeti (9-11 god.), kadeti (12-14 god.) i juniori (14-17 god). Inače ukupno je nastupilo 300 natjecatelja iz 49 klubova. Zadrani su nastupili s 9 natjecatelja, a za juniore je ovo bio prvi kriterijski turnir za izbor u nacionalnu reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo, tako da su nastupili najjači hrvatski juniori.

Kod juniora i juniorki u borbama za nastup u reprezentaciji Ariana Oreč (-68 kg) je kroz  četiri borbe došla do drugog mjesta i srebrne medalje. Imala je najviše borbi i pobjeda u kategoriji. Prvu protiv Petre Vitaić (Gusar) pobjeda prekidom kod rezultata 26:0, drugu protiv Eme Kućiš (Velika Gorica) prekidom 23:3, treću polufinalnu protiv Vite Juras (Zaprešić) prekidom 23:3. Finalnu borbu protiv favoritkinje i dosadašnje reprezentativke koja je imala samo jednu borbu prije Ariane je izgubila 9:29. Ariana je odradila dobru borbu iako rezultat izgleda drugačije i zaradila je prve bodove za „upad“ u reprezentaciju.                                                                                                                                                 

Frane Pavić (- 68 kg) je izborio jednak rezultat, kroz tri borbe osvojio je drugo mjesto i srebrnu medalju. Prvu borbu je pobijedio Duju Hajduka (Marjan)prekidom kod rezultata  27:26, drugu polufinalnu Karla Malečića (Jastreb) 28:5, a u finalu je izgubio od odličnog dosadašnjeg reprezentativca Edijana Šečića (Dubrava) 9:30. Ovim je i Frane upisao prve bodove za reprezentaciju.                                   

Megi Lerga (+68 kg) je izgubila u četvrtfinalu od najbolje u kategoriji Darije Zeljko (Marjan) 5:16. Teuta Uskok ( - 59 kg ) je u osmini finala uz odličnu borbu kod rezultata 15:15 izgubila na zlatni bod, a na svom prvom juniorskom nastupu Noeli Torić je izgubila od kasnije brončane Mare Vodopije (Cobra).

Kod kadetkinja je sa dvije borbe i pobjede Rea Marcelić (- 37 kg) osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju a na svom prvom kadetskom nastupu Emili Brkić (+ 59 kg) izborila je uz jednu pobjedu, treće mjesto - brončanu medalju. Treće mjesto i brončanu medalju kod kadeta osvojio je u svom prvom nastupu Luka Beram (- 33 kg), dok je također prvi put izašla na borilište i mlađa kadetkinja Loreta Beram (- 27 kg) i izgubila borbu za medalju.

01. svibanj 2024 08:38