StoryEditorOCM
SportNA VIŠNJIKU SE U SUBOTU I NEDJELJU IGRA 14. STOLNOTENISKI MEMORIJAL „BARBA TOMO AMIŽIĆ" 

Na najjačem hrvatskom turniru sudjeluje rekordnih 232 natjecatelja!

Piše Ivica Gjergja
31. kolovoza 2018. - 23:45
Stolni t (7).JPG

Sada je riječ o stolnom tenisu, turnir koji se u Zadru tradicionalno održava u spomen na „Barba Tomu Amižića" najjači je i najveći turnir u Hrvatskoj. Na njemu će sudjelovati 232 natjecatelja iz 42 kluba, a kako je međunarodni bit će tu, pored igrača iz Hrvatske, i stolnotenisača iz Slovenije, Njemačke i BiH. Iz Zadra nastupa 14 natjecatelja.

Turnir se održava pod pokroviteljstvom Stolnoteniskog saveza Hrvatske i Grada Zadra, a provodi ga STK Donat. Turnir počinje u subotu 11 sati u SC Višnjik, a zatvaranje je predviđeno u nedjelju u 14 sati.

-Tradicionalan turnir se igra u čast legende kluba i našeg učitelja barba Tome. Unaprijed se radujem jer očekujem da će turnir biti dobro posjećen. Veliki je broj sudionika, a već sada radimo na tome da dogodine premašimo ovogodišnju brojku. Moram napomenuti i da smo ove godine napravili i kamp Hrvatskog stolnoteniskog saveza u suradnji s Gradom Zadrom i ŠRC Višnjik kojima se ovim putem lijepo zahvaljujem. Kamp je u našem gradu od ponedjeljka i na njemu sudjeluju šestero najboljih u uzrastima mlađih kadeta i kadetkinja kao i kadeta te kadetkinja. I mnogi drugi ostali koji su se prijavili i koji su potencijalni buduću reprezentativci Hrvatske su na kampu. Drago mi je da su iz HSTS-a prepoznali Zadar kao pravu destinaciju za ovaj kamp, a u razgovoru s ljudima iz Grada Zadra dogovorili smo da će se kamp održati i dogodine. Ove je trajao sedam dana, dok bi iduće išli na dva tjedna tako da ćemo to još više omasoviti i ići k još većoj popularizaciji stolnog tenisa u Zadru, rekao nam je Davor Karlović pred početak turnira.

Koje kategorije sudjeluju na turniru?
- Zastupljene su sve kategorije jer imamo mogućnost igranja u velikoj dvorani, a nastupit će kadeti, juniori te seniori. Turnir traje dva dana i sve najbolje što je pri Hrvatskom stolnoteniskom savezu bit će ovog vikenda u Zadru i to iz razloga što turnir nosi najveći koeficijent, što znači da se boduje za nacionalnu rang listu, objašnjava Karlović.

26. travanj 2024 06:39