StoryEditorOCM
SportKANDIDATURA

Na otvorenim terenima ŠC Višnjik predstavljena je izložba fotografija "Zadar, europski grad sporta"

Piše Matea Roglić
4. studenog 2020. - 14:03

Na otvorenim terenima ŠC Višnjik predstavljena je izložba fotografija "Zadar, europski grad sporta" koja Donatov grad predstavlja kroz perspektivu sportske atmosfere pritom uzimajući u obzir mlado, staro, profesionalce i rekreativce, ukratko prezentira sve one koji imaju volje živjeti sportski duh.

Dio je to programa u kojem se grad kandidirao za navedenu titulu. U sklopu izložbe predstavljen je i logotip kojega je za potrebe promocije naslova izradio mladi dizajner Hrvoje Bazina.

- Ovom titulom želimo zajedno ukomponirati kulturu i sport. Ovdje se sportom bavi cijeli spektar rekreativaca i sportaša, mlađih i starijih. Vjerujem da će im na Višnjiku biti lijepo kada budu prolazili uz ovu izložbu. Što se tiče samog priznanja, to je europski projekt koji ima za cilj potaknuti najširu skupinu ljudi na bavljenje sportom. Višnjik je dokaz da se to u Zadru već odvija, ali nikad dosta poticanja na rad, pogotovo s mladima i posebnim skupinama - rekla je Dina Bušić, pročelnica Upravnog odjela Grada Zadra za kulturu i sport .

Direktor ŠC-a Višnjik, Denis Karlović,  naglasio je da je Višnjik sa svojom šarolikom sportskom i rekreacijskom infrastrukturom na određeni način postaodnevni boravak mnogih Zadrana te je istaknuo kako će se i dalje intenzivno raditi na uvođenju novih kvalitetnih sadržaja.

- Grad Zadar je projektom Višnjika u cjelini na odgovarajući način omogućio svim građanima kontinuirano bavljenje sportom i sportskom rekreacijom - zaključio je Karlović

- U slavljeničkoj 2021. godini u gradu se planira održati niz međunarodnih sportskih manifestacija, ali naravno sve ovisi o epidemiološkoj slici i trenutnoj krizi koja je zahvatila cijeli svijet - ustvrdila je Snježana Jurinić, predsjednica Športske zajednice Grada Zadra. 

20. travanj 2024 03:12