StoryEditorOCM
SportSTANJE U KK ZADAR

Na parketu šaroliko zadarsko izdanje, a radi se na dovođenju još dvojice Amerikanaca, izgleda da je ugovor otišao i na adresu Jacobiju Boykinsu

Piše Dražen Žura
3. kolovoza 2020. - 11:48

Zadar je krenuo u novu sezonu, koševi više ne miruju u dvorani Krešimir Ćosić, jer je novi trener Veljko Mršić zajedno sa svojim pomoćnikom Ivanom Perinčićem, te dvojcem suradnika Tonijem Dijanom i Markom Selinom, uz potporu kondicijskog trenera Marija Mandira, započeo s pripremama. Na parketu se moglo vidjeti posve šaroliko zadarsko izdanje. Očito je Mršić odlučio u pogon, odnosno, provjeru 'gurnuti' podosta mladih igrača, ne bi li na nekoga od njih mogao računati.

- Moramo im polako otvarati vrata, ne smije se zaboraviti da su kadeti Zadra lanjske sezone bili itekako uvjerljivi – kratko će Veljko, koji se osvrnuo na upit oko toga s kim je i kako slagao momčad, s obzirom na to da je sportskom direktoru Branimiru Longinu istekao mandat.

- Čitavo vrijeme bio sam u kontaktu s Branom, on je radio svoj dio posla, odnosno, uglavnom je završavao poslove oko već dogovorenih igrača. Stalno smo zajedno kontatktirali igrače prema kojima smo se odlučili ići u razgovore oko dolaska – kazao je Mršić.

U tom traženju, ne uključujući igrače koji su participirali prošle godine, pa je s njima nastavljena suradnja kroz nove ugovore, u Zadru su u ovom trenutku pristupili Aleksandar Bursać (FMP) i Eyassu Worku mladi Amerikanac kojem je nakon sveučilišne sezone, ovo prvi iskorak u Europu.

- Držim kako je Worku jako karakteran i dobar igrač prema informacijama koje smo prikupili o njemu. Eyassu je u Zadar stigao u nedjelju navečer, ali je imao prave putešestvije, previše je čekao na ukrcaj, odnosno, naletio je na "krivog službenika" koji je zahtjevao dodatne dokumente. Uspjeli smo to riješiti preko konzulata u Los Angelesu i tako je mogao poletjeti prema Zadru. Worku će sedam dana biti u samoizolaciji iako je njegov test na COVID -19 negativan, međutim, takve su mjere i moramo ih se pridržavati – kazao je Mršić, koji će još koji dan sačekati dolazak Bursaća koji ima dvojno državljanstvo i svoje papire za dolazak u Hrvatsku sređuje u konzulatu u Novom Sadu – zaključio je Mršić koji zajedno s Longinom radi na dovođenju još dvojice Amerikanaca, ali ističe kako su zbog novonastale situacije oko koronavirusa Amerikanci pooštrili izdavanje dokumenata. Ali se ne odustaje, od dolaska igrača s tog područja, štoviše, ugovor je koliko nam je poznato otišao na adresu Jacobiju Boykinsu.

 

23. travanj 2024 09:02