StoryEditorOCM
SportPLIVAČKI MARATON 

Na "Rtinu 2021" stiže i legendarni makedonski plivač Evgenij Pop Acev, pobjednik Svjetskog Kupa!

Piše Ivica Gjergja
10. lipnja 2021. - 19:40

Ove će se godine u organizaciji Kluba daljinskog plivanja Donat iz Zadra održati veliki međunarodni plivački maraton u primorskom mjestu Rtina u općini Ražanac u blizini Paškog mosta. Domaćin maratona TZO Ražanac i stanovnici Rtine Miletići spremno će dočekati sve sudionike.

Maraton će se plivati u dužini od 10 km, a održati će se 3. srpnja. Već sada po najavama na njega će doći najbolji hrvatski plivači, a svoj dolazak na maraton najavio je i najbolji makedonski plivač Evgenij Pop Acev, pobjednik Svjetskog Kupa u daljinskom plivanju 2019. godine i prvi pobjednik Ohridskog maratona u dužini od 33 km, kao i maratona Capri-Napoli 2016 godine. Inače maraton se boduje u Cro-Cupu, a uvršten je u pet najznačajnijih maratona u Hrvatskoj Grand Prix. Kada bi se malo našalili, no to je istina ovaj maraton mogao bi biti po sudjelovanju plivača najjači maraton ove godine u Hrvatskoj ili „prevedeno mali“ Faros na području županije Zadar. Prijave za sudjelovanje mogu se najaviti preko KDP Donat -Zadar.

Evo što nam je nakon što smo ga uhvatili kako telefonira, šalje maelova i drugim radnjama oko maratona, kazao predsjednik KDP Donat, Dražen Adžić.

-Vjerujte da smo izuzetno počašćeni što je ovakva plivačka veličina - legenda kao Pop Acev Evgenij potvrdio dolazak na maraton. On je istinska zvijezda, podsjetimo se da je bio pobjednik na tolikim maratonima. Bio je sudionik netom natjecanja na EU u Mađarskoj. Jednom riječju veselimo se njegovom dolasku, jer on diže rejting natjecanju. Kako je maraton dužine 10 km, a što je olimpijska disciplina savladati je mogu samo najodvažniji. Ovom prigodom bih se zahvalio na potpori i svemu što nam treba direktoru TZO Ražanca, Anti Miletiću, kao i mještanima Miletića, koji se već sad trude i pored njih nije ništa nemoguće, kazao je Adžić.

19. travanj 2024 18:51