StoryEditorOCM
SportUSPJEŠAN AIKIDO NASTUP U ZAGREBU

Na seminaru stilova i Zadrani!

Piše Ivica GJERGJA
6. lipnja 2017. - 14:28
Aikido03

Na velikom zajedničkom druženju i seminaru nekoliko aikido stilova „Za Aikido Hrvatska" I bili su i Zadrani, a održao se protekli vikenda u Zagrebu u organizaciji Aikido kluba Sancta Domenica. Oni su održali zajednički jednodnevni trening više stilova Aikida u kojem je sudjelovalo više od pedeset trenera i vježbača iz desetak hrvatskih aikido klubova.

Na okupljanju simboličnog naziva - Za Aikido Hrvatska - ono što je posebno zanimljivo bila je činjenica kako su se okupili članovi iz tri trenutno najjača stila ove japanske borilačke vještine - Ki No Kenkyukai, Aikikai Hombu, te Iwama Ryu, što je pokazao i pravi smisao i cilj ove vještine u suradnji, povezivanju i zajedničkom širenju načela i tehnika vježbanja.

I zadarski aikidoke, predstavnici Aikido kluba Zadar Vesna i Nenad Vertovšek, sudjelovali su sa zadovoljstvom na ovakvom seminaru gdje su majstori, instruktori, vježbači i ljubitelji Aikida mogli pratiti i uočiti sve sličnosti i razlike koje postoje u Aikidu, ali se mogu harmonično i kvalitetno promatrati kroz „obitelj" Aikida, kako je, uostalom, to i zamislio njegov osnivač O sensei Morihei Ueshiba. Prema riječima Nenada Vertovšeka, sa prijateljske i stručne razine bilo je vrlo ugodno i korisno sudjelovati na ovakvom zajedničkom seminaru, dijelom i što su predstavnici zadarskog kluba dočekani i kao članovi prvog ki-aikido kluba u Hrvatskoj i vezani uz same početke vježbanja Aikida u našoj zemlji.

No, svi su bilo ravnopravni u izvedbi, svaki je instruktor imao 15-ak minuta za prezentaciju načela i tehnika po izboru, što je potrajalo i gotovo četiri sata s pauzama, a u svakom slučaju i za sudionike i goste bilo je veliko zadovoljstvo i prigoda da se na jednom mjestu mogu vidjeti sve osobitosti aikido stilova. Premda je ovo bio treći takav susret u zadnjih nekoliko godina, sada je dogovoreno da se takvi susreti organiziraju najmanje jednom godišnje, te da u svojim okvirima - za što već postoje pretpostavke - obuhvati i veći broj klubova i vježbača.

I po riječima organizatora Zorana Marića, majstora i voditelja Aikido kluba Sancta Domenica, sve je pokazalo kako je cilj zajedničkog stručnog i prijateljskog druženja realiziran, a želja je svih da se kontakti i veze klubova i dalje razvijaju.

27. travanj 2024 02:45