StoryEditorOCM
SportAIKIDO ZA DJECU HRVATSKE

Na susrete u Sesvetama idu i Zadrani!

Piše Ivica Gjergja
20. rujna 2017. - 19:20
plakat

Četvrtu godinu za redom održava se susret Aikido za djecu Hrvatske koji dovodi sve škole aikida u republici Hrvatskoj na zajednički trening i prezentaciju vještine u Hrvačkom centru u Sesvetama. Na adresi Bistrička ulica 9/1, 14. listopada, od 10 do 12 sati, a događaj je otvoren za javnost i prilika svim zainteresiranim građanima, odraslima i djeci da se upoznaju s aikidom, susret je otvoren i besplatan svim sudionicima I posjetiteljima.

Organizatori su voditelji aikido klubova za djecu i odrasle u Hrvatskoj, a nije nebitno znati kako je Aikido vještina koju mogu vježbati djeca svih uzrasta, a osim učinka na tjelesno zdravlje mališana, ima neprocjenjivi učinak na mentalno zdravlje i kod djece osvještava mogućnosti kvalitetnijeg odnosa s drugima. Potiče istraživanje rješavanja konfliktnih situacija primjenom miroljubivih aikido principa koji u svakodnevnom životu mogu pomoći sa svakodnevnim pritiscima okoline, odrastanja i naravno - školskih obaveza.                             

-Naša je želja da prezentiramo svima zainteresiranima dobrobiti aikida na mladog pojedinca, ali i na cijelo društvo i da pozovemo naše sugrađane da nam se pridruže na zajedničkom pokaznom treningu, na kojem će snage udružiti sve aikido škole kod nas, kazala nam je Vesna Vertovšek iz Aikido kluba Zadar. Inače, Aikido je vještina nastala kao miroljubivi odgovor na sukobe za vrijeme Drugog svjetskog rata, a ti su se principi zadržali do danas. Nakana osnivača aikida, Moriheia Ueshibe je bila da se kroz put vježbanja borilačke vještine svijetu pokaže jedan od učinkovitih načina kojima se pojedinac i društvo mogu nositi s gorućim problemima nasilja, netolerancije, mržnje, uništavanja okoliša i drugim negativnim tendencijama.                                                                        

-Podržite djecu danas, ona će vas sutra, poručili su nam akteri hvale vrijedna skupa i vjerni poklonici aikida.                                                                                   

 

Klubovi koji sudjeluju na susretu su:

 

Aikido klub Zadar (Vesna i Nenad Vertovšek), Aikido Yoshinkan dojo iz Sesveta (Vedran Rakinić), Aikido Društvo Zagreb (Marijan Kudrna), Aiki En Dojo  -  Zagreb (Maja i Ranko Čerić), Aikido dojo Zagreb (Branko Mandić), Aiki dojo Sancta Domenica Sv. Nedelja (Zoran Marić), Aikido dojo Pula (Robert Božac), Aikido klub Heion Osijek (Ante Papić), Aikido Klub Kitasu Samobor (Saša Piljek I Marko Jurinec), , Aikido klub Hohoemi  -  Oroslavlje (Franjo Ordanić), Aikido klub Put  -  Zagreb (Jozo Matišić), Aikido klub Karlovac (Zvonimir Tarnik), Aikido društvo Daruvar (Josip Rašić), Aikido klub Kenshin Aikikai  -  Varaždin (Ana Sabolić), Aikido klub Bjelovar (Hrvoje Šipušić), Ki Aikido klub Beli Manastir (Danijel Bastajić), Aikido klub Rovinj (Josip Mihovilović) i Aikido društvo Osijek (Krešimir Horvat).

01. ožujak 2024 00:54