StoryEditorOCM
SportFOTO: TREĆI MEĐUNARODNI TURNIR „ZADAR OPEN“ 2018

Na tatamijima 250 taekwondo natjecatelja iz 19 klubova!

Piše Ivica Gjergja
10. lipnja 2018. - 15:33
pl8.JPG

Već od ranih jutarnjih sati u SD Mocirama bilo je živo. Na samom ulasku u dvoranu, čak 250 natjecatelja iz 19 klubova tri države (Slovenije, BiH i Hrvatske) željnih borbe okupiralo je tatamije. Nakon što su se svi sudionici skupili, domaćin iz TK Plovanije, predsjednik Šime Čačić pozdravio je sve i zaželio uspješan nastup, a turnir je otvorio predstavnik Taekwondo saveza Hrvatske, ujedno delegat turnira, Mario Kozić.

 - Sve vas lijepo pozdravljam, moji suci i službeno osoblje potrudit će se da sve bude na visokoj razini. Želim natjecateljima, njihovim trenerima i svima iz klubova kao i gledateljima uspješan boravak u divnom gradu Zadru. Vjerujem da će svi željeti pobjede tatamiji su pred vama i izvolite, neka bolji pobjedi. Moja osobna zahvala TK Plovaniji na uzornoj organizacij - kazao je Kozić otvarajući turnir.

Već sa završetkom posljednje rečenice otvaranja turnira mladci kadeti su se "dohvatili" na tatamijima. Pod budnom paskom sudaca, te trenera u kutu, sve se odigravalo po strogim pravilima. Kako bi tko od sudionika klubova ulazio u borbu čulo se navijanje iz publike i tako iz minuta u minut, sve do kasnih poslijepodnevnih sati.

Treba napomenuti da su na turnir došli najjači, najtrofejniji i najbolji taekwondo klubovi, kao splitski Marijan i drugi tako da po kvaliteti ali i brojnosti možemo reći da je ovo jedan od najboljih turnira, a koji održava tradiciju tri godine.

- Znam već sam bio dva puta na ovom turniru i uvijek je na najvišem nivou kako u borbama tako i organizacija. Vjerujem, a u to sam se uvjerio da je svake godine sve bolje i bolje. Neki klubovi nisu došli , no što je tu je ovo što je tu radi kao najbolja „singerica“, jednostavno sam zadovoljan i moram istaći domaćina TK Plovaniju koja je dosta uložila kako bi ovaj turnir u potpunosti uspio, kazao je glavni sudac Zoran Kruneš, vidno zadovoljan jer je iako živi u Zagrebu „naše gore list“.

I tako iz trenutka u trenutak, treneri i sekundanti, dok jedni daju na tatamiu upute, drugi spremaju borce za borbu. Vriska, dovkivanja, daj sad na drugu , ne daj pazi i tako redom, zadovoljstva izražena nakon pobjede, ali i pognute glave radi poraza vidjeli smo u dvorani, što je činilo jedan „šušur“ kojega je teško opisati, a u stvari to je sve draž ovog turnira. Jedna mama po imenu Melisa iz Sarajeva, gledala je kako joj njena mezimica „udara“ bori se , na kraju je pobijedila, pa nam je mama onako s nogu kazala:

-Tko ne bi bio zadovoljan sretan, moja curica bila je bolja, osvojila odličje. Kada god budemo imali mogućnosti vjerujte dolazit ćemo u Zadra divan grad divnih ljudi. Još ćemo se okupati danas prije odlaska, rekla nam je presretna mama.

Na kraju su se „punti“ brojali, pa je tako najbolji klub ukupno bio, 1. Marijan Split, 2. Plovanija, 3. Monter, 4. Tigar, 5. Neryo.....

 

Klubovi sudionici turnira „Zadar open“ 2018.

Cro start Mostar, Akademija Tešanj, Buško blato, Maribor-Maribor, Borik Đurđevac, Div Knin, Feniks – Vukomirac, Tigar Zagreb, Brod, Fortec Korčula, Gusar, Juraj Dalmatinac, Kondor, Lotus Split, Marijan Split, Manters, Olimpic Knin, Tim Bosna.

Zahvala TK Plovanije!
Iz čelništva TK Plovanije zahvaljuju se svim sudionicima natjecateljima i klubovima koji su došli. Također zahvaljuju na podršci u pripremi ljudima iz organizacije kao i Dragi Draževiću, promotoru sporta sa Plovanije na njegovu doprinosu održavanju turnira.
08. svibanj 2024 00:20