StoryEditor
SportABA LIGA: ZAVRŠNA 'TRICA' OBILJEŽILA KRAJ ZADARSKIH NADANJA

Na trenutke se činilo da su na parketu dvije srednjoškolske momčadi, no Igokea se pretvorila u zmaja i Zadar 'progutala!'

Piše Dražen Žura
3. studenog 2019. - 23:12
kk-igokea-zadar

LAKTAŠI – Dvorana "Laktaši". Gledatelja: 1000.  

Igokea – Zadar 79 :71 (23:12, 13:23, 20:18, 23:18)

Suci: Belošević i Arsenijević (Srbija), Hordov (Hrvatska).

IGOKEA: Evans(17), Simeunović, Talić, Lešić(12), Karinauskas(13), Nikolić, Cliford (2), Stević(6), Vaughn(7), Ilić (11), Kočić, Tomas (11).

ZADAR: Uljarević(3), Allen(24), Siriščević(10), Palokaj, Vuković(4), Junaković(4), Fundić(2), Planinić, Keller(10), Gilbert(4).

Ništa od prve pobjede Zadra u regionalnoj ABA ligi, tako da je iza njih pet poraza, koji su im "veliko sidro" na dnu ljestvice. Nije to bila "atomska" košarka, naprotiv, na trenutke se činilo kako su na parketu dvije srednjoškolske momčadi, od kojih je u konačnici jedna manje griješila, u ovom slučaju Igokea.

Očajno je krenuo Zadar u dvoboj, domaćin se izvukao na 15:4, uz to su imali prigodu praktički zatvoriti utakmicu... Kapetan Ivanov nije mogao pogoditi baš ništa, onda je  krenula serija Allena, međutim, uzvratila je Igokea istom mjerom i ostala na ranije stečenoj razlici.

Puno učinkovitije zadarsko otvaranje druge dionice, trica Uljarevića, nešto kasnije Siriščevića, Keller je kupio otpatke i spremao u koš, pa se opet javio Allen dovoljno za svega minus jedan prije poluvremena.  Probudio se i Ivanov, pogodio je za tri poena,  pridodali su Allen i Siriščević ponešto "brojeva" i Zadar je stigao do vodstva 46:41. Ali, Evans se raspucao i Igokea je ostvarila seriju 12:0! Da sve ne ode u "bunar" pobrinuo se Allen koji je donio rezultat 53:53, kojeg je za tri poena u korist domaćina povećao Tomas. 

Nanovo je Ivanov bio uspješan na "trici", ali nije šutjela ni Igokea, napose Ilić, dok je Karinauskas svojom "tricom" počeo Zadrane gurati u poraz, isti igrač je pogodio i za dva poena, dok je za kraj Evans zabio "tricu" koja je obilježila i kraj zadarskih nadanja.

Izdvojeno

06. srpanj 2020 05:33