StoryEditorOCM
SportTURNIR U BOĆANJU

Na turniru sudjelovalo 20 parova, a mogli su se prijaviti supružnici ili ljubavnici!

Piše Toni Perinić
17. kolovoza 2020. - 12:33

U organizaciji Boćarskog kluba Vrsi održan je drugi po redu »Turnir parova Mix 2020.« Na turniru je sudjelovalo 20 žensko-muških parova, a mogli su se prijaviti supružnici ili ljubavnici koji su pred okupljenima morali dokazati svoju povezanost ali kako su nam kasnije otkrili, prijateljski parovi su također bili poželjni. 

Treće mjesto otišlo je na Matakov brig ekipi supružnika Kristini i Frani Matak koji su uvjerljivom pobjedom protiv Katića, rezultatom 11:3 osigurali brončane medalje i pehar. Prvo mjesto osvojila je domaća ekipa Ivica Maraš - Raro i Mirela Stojak s rezultatom 13:8, a pobjedu su odnijeli privlačkoj ekipi Đobo-Marićka. Predsjednik BK Vrsi, Ringo Božić uručio je pobjednicima turnira bogatu nagradu koja se sastoji od tretmana u termama Topunsko, večere u kaubojskom gradu Buffalo bill te vožnje na Karting stazi Vrsi. 

Svi prijavljeni parovi osvojili su bogate nagrade za koje su zaslužni pokrovitelji Općina Vrsi i Turistička zajednica Općine Vrsi te sponzori: Maraš d.o.o., Konoba Mate, Restoran Karoca, Pizzeria Montana, ŠRD Shark, Bistro Deli, Frizerski Salon Meri, Nails studio Fenix, Predovan iskopi, Ringo trade, U.O. Valkira, U.O. Esco-bar, Matić gradnja, Koning d.o.o., U.O. Shabakun, Beach bar Punat, U.O. Barka, U.O. Maestral, Alpha&Omega d.o.o., Bonum chorda, U.O. Tramontana, U.O. Fluctus, U.O. Woodstock, Klen d.o.o., Capitano bar, ACP, Pekara Jadran, Restoran Vukić, Buffalo bill i Zabavni park Vrsi.

Na kraju natjecateljskog dijela upriličena je večera i živa glazba do kasnih večernjih sati. Predsjednik BK Vrsi, Ringo Božić zahvalio se prijavljenim parovima i svim posjetiteljima koji su pratili turnir od 12. do 16. kolovoza. U kratkom obraćanju, pozvao je sve parove da se iduće godine okušaju u boćanju koje je tradicionalni sredozemni sport. Povjesničarski stav o podrijetlu ove igre je podijeljen: jedni smatraju da je podrijetlom iz Baskije, dok drugi smatraju da je podrijetlom iz Italije. Zbog činjenice da za ovu igru nije potrebna snaga i brzina (osim u brzinskim discipinama), a ozljede su vrlo rijetke (osim kod neopreznih promatrača, kada se boća ili bulin odbije ili naglo odskoči, pa pogodi nekoga), raširena je među svim dobnim skupinama, od 7 do 87. 

 

23. travanj 2024 13:01