StoryEditorOCM
SportMEMORIJAL

Na utakmicu veterana NK Varaždin i HNK Hajduk Split, koja se igrala u spomen na tragično preminulog Anđelka Herjavca "Đelca", stigao izbornik Dalić

Piše Ivica GJERGJA
24. srpnja 2022. - 22:03

MEMORIJALNA UTAKMICA

U ZNAK SJEĆANJA NA ANĐELKA HERJAVCA - ĐELCA

HNK HAJDUK - NK VARAŽDIN 1:5

POSEDARJE - Igralište „Gordan Demo“

Sudac: Ivica Šango

Pomoćnici: Ante Ević i Mario Nikpalj

HNK Hajduk: Balić, Bikić, Čelić, Cukrov, Putnik, Šećer, J.Buljat, Vejić, Božiković, M.Buljat, Šimić. Još su igrali: Surać 1, Vulić, Brailo.

Voditelji: Cukrov i Brailo

NK VARAŽDIN: Mrmić, Težački, Kastel, Madunović 1, Bajus, Šafarić, Mumlek 1, Žganec, Jertec 1, Kovačević, Kresinger 1. Još je igrao: Gregorić 1

Voditelj: Orehovec

U Posedarju je odigrana memorijalna utakmica između veterana NK Varaždin i HNK Hajduk Split, a u znak sjećanja na tragično preminulog Anđelka Herjavca "Đelca", predsjednika NK Varteksa, prije 21. godine u Posedarju. Podsjetimo da je prije 20. godina organiziran prvi memorijalni turnir, a sudionici na tom turniru su bili veteranske momčadi NK Hrvatski Vitez Posedarje, NK Olimpija Osijek i NK Maksimir. U kasnijim godinama su na turniru sudjelovale veteranske momčadi NK Varteks Varaždin, GNK Dinamo Zagreb, NK Hajduk Split, Nošk Novigrad i NK Radnik Velika Gorica.

Turnir nažalost nije opstao, ali su ostala sjećanja kako na tragično preminulog velikana hrvatskog nogometa Anđelka Herjavca "Đelca", tako i na sve dosadašnje sudionike turnira. Na ovogodišnjoj utakmici je bilo nekolicine bivših reprezentativaca, kao i izbornik Zlatko Dalić. Utakmica je protekla u prijateljskom tonu, stari majstori baluna podsjetili su da nisu zaboravili baratati loptom, ali su im kretnje bile zasigurno sporije.

Prije početka susreta obitelj, izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić i prijatelji položili su cvijeće i zapalili svijeće na mjesto gdje je nastradao „Đelac“. Na igralištu dopredsjednik HV Posedarje, Jurica Brala uručio je Zlatku Daliću dres nogometnog kluba „Viteza“. Nakon susreta igrači i predstavnici obje momčadi posjetili su ribarsku feštu u centru Posedarja na rivi te se družili sa mještanima Posedraja.

Iz HV Posedarja se od srca zahvaljuju svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji ovog, kao i dosadašnjim organizatorima memorijalnog turnira, a naročito dr. Zvonimiru Lovriću na čiju je inicijativu uz pokroviteljstvo HNS-a organizirana ovogodišnja utakmica.

 

11. listopad 2024 06:29