StoryEditorOCM
SportDOMOLJUBNA UTRKA

Na Višnjik dolaze trkači iz cijele Hrvatske, a favoriti su Zadrani!

Piše Ivica GJERGJA
26. svibnja 2022. - 19:21

Povodom Dana državnosti na SC Višnjik kod dvorane Krešimir Ćosić, u subotu 28. svibnja održat će se 3. tradicionalna atletska utrka pod nazivom 5-ica za Domovinu, pokrovitelj je Grad Zadar i Zadarska županija.

Utrka se trči u čast Domovine i konstituiranja prvog višestranačkog sabora RH 1990. godine, a organiziraju je AK Alojzije Stepinac i Klub atletskih veterana Zadar. Nastupit će najbolji atletičari iz cijele Hrvatske i Zadarske županije. Glavni favoriti utrke su u muškoj konkurenciji Marko Blaić i Juraj Bilaver iz AK Alojzije Stepinac Zadar dok se u konkurenciji djevojaka očekuje neizvjestan i uzbudljiv dvoboj između Vanje Petrović i Lukrecije Krstičević također klupskih kolegica iz AK Alojzije Stepinac.

Preuzimanje startnih brojeva započinje u 8.30 sati, start utrke je u 10 sati, a trči se dionica od 5 km po certificiranoj stazi i to u osam starosnih kategorija kod muškaraca, te šest kod žena. Po troje prvoplasiranih u sveukupnoj kategoriji osvaja pehare, dok će medalje dobiti najbolje trojke po kategorijama. Svi sudionici koji istrče utrku osvajaju medalje za sudjelovanje i majice. Za sve sudionike osigurane su svlačionice, tuševi, okrjepa na startu i cilju, te ručak nakon utrke.

04. svibanj 2024 18:46