StoryEditorOCM
SportUOČI UTAKMICE

Na Višnjik stiže Cibona - Božić i Jusup optimistični: "Koncentrirano i uz pomoć navijača do pozitivnog rezultata!"

Piše Zadarski.hr
27. veljače 2023. - 15:15

U zaostalom dvoboju 13. kola HT Premijer lige košarkaši Zadra, u novom najvećem derbiju domaće košarke, u dvorani Krešimira Ćosića dočekuju Cibonu.

Bez obzira što ova dva posrnula diva pažnju svekolike javnosti u posljednje vrijeme više privlače silnim problemima, financijske ili neke druge prirode, negoli rezultatima, njihovi međusobni ogledi ipak nisu izgubili na draži.

Zorno je to pokazao i njihov posljednji međusobni dvoboj u Kupu Krešimira Ćosića u kojem je Cibona nakon dramatične završnice izvojevala pobjedu od 71:70. Cibona je u konačni uspjela i obraniti naslov pobjednika Kup natjecanja čime je onaj pozitivan psihološki efekt uoči sutrašnje utakmice prebacila na svoju stranu.

Pogotovo što je u sva tri ovosezonska susreta protiv Zadra upisala isto toliko pobjeda.

S druge strane, u stanci između dvije utakmice Zadar se susreo s brojnim problemima. Od odlaska Antonija Jordana preko raskida ugovora Darija Drežnjaka do sada već otvorenog sukoba između svih upravljačkih tijela unutar kluba. Atmosfera je to koja je daleko od idealne pred gostovanje protivnika koji kod svakog navijača Zadra budi posebne emocije.

image
Jure Miskovic/Cropix/Cropix

– Mi smo pauzu iskoristili za podizanje fizičke i taktičke pripreme ali prije svega za odmor igrača. Oslabljeni smo odlaskom Jordana ali nadam se da ćemo uz druge igrače u rotaciji uspjeti kompenzirati njegov izostanak. Cibona nas je ove sezone pobijedila tri puta i morat ćemo biti izuzetno koncentrirani ukoliko želimo u ovoj utakmici doći do pozitivnog rezultata – kazao je u najavi utakmice Danijel Jusup, trener Zadra.

Najbolji igrač zadra ove sezone Luka Božić kaže kako je ispred njih jedna od najvažnijih utakmica u ovom dijelu sezone.

– Borimo se za što bolju poziciju u domaćem prvenstvu i zato će nam podrška navijača na ovoj utakmici biti od velike važnosti. Pozivam sve da dođu što većem broju pomoći nam da dođemo do što boljeg rezultata – rekao je Božić.

Dvoboj Zadra i Cibone na Višnjiku počinje u 17;30 sati. Ulaznice su već u prodaji putem sustava Entrio.hr, dok se na dan utakmice mogu kupiti i na blagajni višnjika od 10 sati.

19. travanj 2024 23:24