StoryEditorOCM
SportU 15 I U 16

Na Višnjiku okupljanje košarkaških reprezentacija - prepoznajete li nekadašnjeg vrhunskog košarkaša koji ih vodi?

Piše Zadarski.hr
3. siječnja 2023. - 19:28

U Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku od 2. siječnja 2023. traje okupljanje dviju hrvatskih košarkaških reprezentacija – U 15 i U 16.

– Ovdje u ovoj dvorani i u cijelom Višnjiku uvjeti su izvanredni, kakve čovjek samo poželjeti može. Radimo punom parom – govori Zdravko Radulović, negdašnji vrhunski košarkaš, danas u instruktorskoj ulozi u Hrvatskom košarkaškom savezu.

Ističe Radulović da su u objema selekcijama dečki koji su trenutačno najbolji u svojim naraštajima.

– Neki su izostali iz objektivnih razloga, a program koji imaju jedna i druga selekcija uključuje treninge na taktičkom i tehničkom planu i testiranja u suradnji s Kineziološkim fakultetom (KIF) u Zagrebu.

Program zadarskoga okupljanja osmišljen je, uz ostalo, i tako da struka dobije što više informacija o svakom igraču u čemu je značajna potpora sudjelovanje Laboratorija za sportske igre s KIF-a u Zagrebu.

– U jednoj dvorani radimo loptačke treninge, a u drugoj ekipa iz spomenutoga Laboratorija provodi testiranja. To je dragocjen dio jer se testovi provode vrhunskom opremom i prema visokom standardima tako da poslije svega dobijemo na uvid brojne relevantne podatke o svakom pojedincu.

Sportski direktor u Hrvatskom košarkaškom savezu i v. d. seniorskoga izbornika Aco Petrović posjetit će Zadar i na Višnjiku popratiti što se događa na okupljanju obiju selekcija.

– Nastojimo u svom djelovanju sve pomno isplanirati i realizirati, odnosno omogućiti igračima najbolje moguće uvjete na ovim okupljanjima kako bi se sustavno razvijali. Zbog niza okolnosti (COVID 19, primarno, pr. a.) u prethodnim razdoblju mlađe selekcije nisu imale puno prilika za međunarodne nastupe, a to je svakako bitan segment. Jednu od ovih selekcija čeka EP u drugoj diviziji što je izazov jer svi želimo da se vrati u A diviziju i natječe s najboljima.

Na koncu zadarskoga okupljanja (krajem ovoga tjedna) obje će selekcije imati i međunarodne prijateljske utakmice.

– Da, bit će nam gosti selekcije iz Slovenije i svakako će biti zanimljivo vidjeti te utakmice – zaključuje Zdravko Radulović.

04. lipanj 2023 12:26