StoryEditorOCM
SportOD PONEDJELJKA

Na Višnjiku se ponovno otvaraju vrata jedne od malih dvorana, kao i teretana, u kojoj će raditi košarkaši Zadra!

Piše Dražen Žura
10. svibnja 2020. - 21:00

Na Višnjiku će se ponovno otvoriti vrata jedne od malih dvorana, kao i teretana u kojoj će od ponedjeljka ujutro raditi košarkaši Zadra. Istina, nije riječ o seniorskom pogonu, iako je za očekivati da će se i taj dio uskoro pokrenuti.

- Mi zapravo po skupinama radimo već neko vrijeme, ali isključivo po skupinama i na različitim lokacijama, tako da ničim nismo kršili mjere zaštite koje su na snazi. Uglavnom, cilj je kluba provjeriti koliko su mogućnosti onih za koje se treneri mlađih uzrasta, Jure Ružić, Marko Selin, Toni Dijan, drže kako su najdarovitiji. U biti, to je nekakav miks kadeta i juniora - kazao je Mario Mandir, kondicijski trener, koji je odmah nakon prekida natjecanja osmislio plan za "video treninige" seniorske momčadi. Kakav je bio učinak ?

- U razgovoru s igračima zaključio sam kako su se redom pridržavali uputa, možda je jedino problem predstavljao taj kardio funkcionalni dio programa, jer nisu svi imali mogućnost odlaska u neki park ili pak dvorište. I tu će trebati malo više raditi nakon što se zahukta rad. Što se tiče vježbi s vlastitim tijelom i bazičnom snagom, tu neće biti nikakvih smetnji. Svima je dobro došla ova priča, jer će posve spremni moći krenuti s treninzima koji podrazumijevaju sve elemente u njegovom mozaiku – uvjeren je Mandir.

Postoji i plan "B", odnosno, da se mladima priključe i igrači koji imaju važeći ugovor, Martin Junaković, Domagoj Vuković, Karlo Uljarević, Jan Palokaj, Dominik Gilbert i Jure Planinić.

- Nemam potpune informacije o tome, uglavnom, njima je potrebno srediti pitanje smještaja i prehrane, onda ih možemo očekivati, jer znam da su momci željni pravih treninga. Važno je da se krenulo, uvjereni kako će koronavirus ostati iza nas – veli Mandir.

Poznato je kako su u KK Zadar sporazumno s igračima raskinuli ugovore čiji se financijski detalji odnose na tri mjeseca, travanj, svibanj i lipanj. Isto je napravljeno i s dosadašnjim trenerom Danijelom Jusupom, usputno se razgovora o mogućnostima dovođenja nekoga novog lica na klupi Zadra.

Tko će u prijelaznom razdoblju raditi sa dijelom seniorske momčadi, Mandiru nije poznato, međutim, za očekivati je da to bude netko od pomoćnih trenera iz sezone koja je prekinuta.

Igrači na provjeri: Duje Brla, Lovre Klarić, Domagoj Horvat, Maksim Matulina, Krševan Klarica, Gabrijel Karamarko, Jurica Zagoršak, Toni Vidov, Mikolaj Klimontovicz , Toni Dević Obradović, Lovre Stanović, Denis Koroman.

25. travanj 2024 08:33