StoryEditorOCM
SportBICIKLIZAM

Na XCE državnom prvenstvu i na XCO C1 natjecanju Zadranin David Pejdo osvojio prvo i drugo mjesto!

Piše Ivica GJERGJA
26. rujna 2023. - 13:28

U Metkoviću je održan „Metković MTB vikend“ u biciklizmu, a vozilo se XCE državno prvenstvo i klasično XCO C1. Utrke su se održavale u proteklu subotu i nedjelju, pa je tako Zadranin koji vozi za BK Vodice, David Pejdo, na XCE državnom prvenstvu eliminatorno osvojio drugo mjesto u jakoj konkurenciji.

Drugi dan nedjelja na XCO osvojio je David prvo mjesto uvjerljivom vožnjom od starta do kraja utrke - cilja na izrazito klizavoj i blatnoj stazi, čime je njegov uspjeh veći.

Nižu se uspjesi mladog Pejde koji je nakon maratona u Drnišu (prije deset dana) osvojio prvo mjesto, a sada je to isto ponovio, pa možemo reći da nije to "slučajno".

- Imao sam izrazito tešku i tehnički nedotjeranu stazu, koju je još izazovnijom učinila kiša, no sve sam prepreke na mom putu do drugog i prvog mjesta uspješno svladao, a što je odraz dobrih priprema koje sam imao u posljednjem periodu. Sad ću malo proslaviti, pa mi slijede pripreme za tradicionalni „Gabrin maraton“ u Vodicama i posljednju trku Hrvatskog kupa na Lošinju gdje sam vodeći u poretku, kratko nam je kazao David Pejdo.

07. svibanj 2024 11:01