StoryEditorOCM
SportBK ZADAR DOMINIRA

Nacionalno prvenstvo u cestovnom biciklizmu: Zadar ima četiri državna prvaka!

Piše Ivica Gjergja
21. srpnja 2020. - 10:56

Na Nacionalnom  prvenstvu u cestovnom biciklizmu održanom na Dračevcu i Ploči, medalje su se dijelile u ukupno 12 kategorija. BK Zadru su otišla tri naslova državnih prvaka i jedan državne prvakinje i to seniorske. Tako je Maja Perinović obranila prošlogodišnji naslov osvojivši ga i sada u dresu talijanske ekipe „Top Girls Fassa Bortolo“ za koju nastupa već treću sezonu.

Mladi biciklisti BK Zadar pokazali su da će kako ove, tako i idućih godina dominirati kadetskim biciklizmom u Hrvatskoj. Nicolas Gojković je s uvjerljivom razlikom prošao kroz cilj na Ploči i spektakularno postao kadetski državni prvak, Luka Škara je svom popisu naslova državnih prvaka pridodao i cestovni U-15, dok je mladi Noa Jolić Mustać osvojio kategoriju U-14.

Do srebra su stigli Roko Šintić (U-15) i Lana Barešić među Početnicama, dok je broncu osvojio Tomislav Teofilov u najmlađoj kategoriji U13.

- Urađenim samo u potpunosti zadovoljni, naši biciklisti su pokazali da znaju i mogu. Koristim ovu prigodu da se zahvalim svim članovima BK Zadra na organizaciji utrka, Hotelu Porto, PU Zadarskoj i svima koji su na bilo koji način pridonijeli realizaciji ovog sportskog događanja u našem gradu - kazao je predsjednim BK Zadar Božidar Kotlar.

19. travanj 2024 13:11