StoryEditorOCM
SportŠESTI PUT

Najveće priznanje za fantastičnu godinu: Luka Modrić ponovno izabran među 11 najboljih na svijetu!

Piše Robert Matteoni/SN
27. veljače 2023. - 22:44

Šesti puta u karijeri, Luka Modrić uvršten je u najbolju jedanaestoricu godine! Fantastičnu godinu hrvatskog kapetana, koji se s 36 odnosno 37 godinam počastio duplom krunom u Realu, drugom nakon one iz 2018., ponovno su prepoznali profesionalni nogometaši iz cijelog svijeta

Tada je to bila Liga prvaka i Kup Kralja, sada je u pitanju prestižniji par trofeja, Liga prvaka i španjolsko prvenstvo. No desetka Blancosa nije na tome stala u 2022.godini. S navršenih 37 godina i tri mjeseca kao kapetan Hrvatske predvodio je reprezentaciju do drugog uzastopnog odličja na Svjetskom prvenstvu. Nakon što je 2018. godine osvojio srebro sada se sa suigračima potvrdio brončanom medaljom u Kataru.

Ono što će jednog dana biti posebno emotivno ispunjenje za Luku Modrića, kada bude prebirao po memorijama svoje impresivne karijere, to će svakako biti respekt kojeg su mu nogometaši i treneri iskazivali proteklu dekadu. Ukoliko bismo tražili igrača koji ne dijeli ljubitelje nogometa, nego se isti doživljava velikim i posebnim kod svih aktera u i oko ove igre, onda bi Luka Modrić sigurno bio u najužem vrhu.

Osim sjajnog mu nogometa Modrić je stekao iznimno poštovanje svijeta zbog uzornog ponašanja, fair playa i respekta kojeg iskazuje svima. Kad su u pitanju velikani baš kao Lionel Messi te Cristiano Ronaldo, koji su međusobno razračunavali podjelu individualnih trofeja sve dok ih kapetan Hrvatske nije prekinuo (Zlatna lopta i The Best 2018), onda im je Modrić očitao lekciju iz poštovanja upravo u kontekstu tih izbora. Niti Ronaldo a niti Messi nisu se pojavili na dodjeli The Besta i Zlatne lopte za Modrića. Prvi mu čak nije ni čestitao iako su sedam godina zajedno igrali u Realu.

No kada je Messi dobio Zlatnu Loptu godinu dana poslije, Luka Modrić je prihvatio poziv France Footballa da kao pobjednik prethodno izdanja uruči nagradu Argentincu. To su klasna ponašanja s kojima je Modrić jedinstven u miljeu divovskih taština.

MOMČAD GODINE: Courtois; Hakimi, Van Dijk, Cancelo, De Bruyne, Modrić, Casemiro, Messi, Mbappe, Benzema, Haaland.

27. travanj 2024 05:24