StoryEditorOCM
SportFOTO: SPEKTAKULARNA ZAVRŠNICA MEMORIJALA "ANTONIO JURJEVIĆ"

Najveći zadarski turnir je uspio - pred više od 1.000 gledatelja, Varoši pobjedu donio Ivan Ćurjurić

Piše Ivica Gjergja
29. kolovoza 2017. - 14:40
neno10

Nakon 12 večeri punih utakmica na dva terena Višnjika, u ponedjeljak je navečer okončan Prvi memorijalno-humanitarni turnir "Antonio Jurjević" posvećen prerano preminulom nogometašu. Iako je ovo bio prvi Memorijal, turnir je odisao posebnim „sadržajem" i pozitivnom energijom koja je na Višnjik dovela mnogobrojne Zadrane.

Sve je poteklo od Ekipe s Bulevara, 40-ak mladića, Antonijevih prijatelja, koje predvodi Frane Volpi - Kobal, te MNK Plovanije, Željka Skukana i MNK Brodarice, Hrvoja Medveda, koji su osmislili, organizirali i održali turnir na zadovoljstvo svih - igrača, voditelja, poslužitelja, sudaca, te Antonijeve obitelji i gledatelja.

Cilj je ispunjen, udareni su dobri temelji za sljedeće turnire. Nije bilo onoga koji nije našao riječi zahvale organizatoru, a kako nam je na samoj utakmici za treće mjesto rekao i Stipe Pavin - Ćo, igrač Koualjske mladeži i PS:

-Ovdje dolazim s iskrenošću prema Antoniju i nogometu, ništa mi nije teško, mislim da je u svemu „pogođen" turnir. Osjećam se odlično kao i moji iz kluba. Igrajući na ovom turniru doživljavam novu mladost, ali ne samo ja nego i svi igrači, onako s nogu nam je kazao Ćo.

Da je tome tako potvrdili su nam i drugi sudionica, a izvan terena moglo se vidjeti dosta ljudi iz politike, kulture, sporta i svi oni se slažu sa Stipom. Viđen je i bivši gradonačelnik Božidar Kalmeta, sadašnji Branko Dukić, Marko Šimurina predsjednik Udruge za mali nogomet, te Denis Karlović, Robi Dujela, pa Josip Bepo - Bajlo, stručnjaci i igrači iz mnogih županijskih klubova.

Na finalu je bilo preko 1.000 ljudi, mlado i staro, sve se okupilo, sinoć je SC Višnjik bio epicentar malog baluna u Zadru. Organizatori se zahvaljuju svim sudionicima u natjecanju, sucima koji su „radili" bez naknade, Denisu Karloviću direktoru SC Višnjika, a dodijelili su im i zahvalnice, te svim sponzorima i svima onima koji su dali makar mali doprinos da turnir uspije.

- Antonijevoj obitelji, njegovoj dvojici braće Karlu i Josipu , mami Neni, ocu Šimi, didu Kuzmanu, velika hvala na svemu, kažu organizatori.


 

Finale: 

VAROŠ - KUOALJSKA MLADOST I PS 2:1(1:1)

Teren s umjetnom travom na SC Višnjiku. Gledatelja 1.000. Suci: Ivan Mičić i Zdenko Bakarić.

Strijelci: 1:0 Ćurjurić (11), 1:1 D. Kolega (11), 2:1 Ćurjurić (33).

VAROŠ: Novaković, Bugarija, Bralić, Ćurjurić, Vukić, Klarin, Plecić, Capar. Voditelj: Marko Vukić.

KOUALJSKA MLADOST PS: Gobin, Kresović, Pavin, Pezelj, D. Kolega, Klarin, Zelenčić, J, Kolega. Voditelj: Stipe Pavin - Ćo.

Prije odigravanja finala upaljeno je 26 baklji koje asociraju na 26 godina Antonija Jurjevića, a nakon toga krenulo je veliko finale. Obje momčadi su ušle u susret s nakanom da osvoje pokal pobjednika, jednog od najboljih turnira u Zadru. Prvi su krenuli po gol „boduli" - Deni Kolega, „stroj za golove", ovaj put je bio za pola koraka kratak i propala je prigoda.

Na drugoj strani Mate Bugarija i Ivan Ćurjurić odigravaju dupli pas, za tili čas dolazi ovaj potonji u zonu udarca, ali je vratar bodula spreman. I tako dok se jedna i druga momčad na sredini terena „nadmudruje" u 11. minuti je Ćurjurić sve učinio sam, izigrao dvojicu protivnika i lijepim udarcem Varoš doveo u vodstvo.

Samo što se krenulo s centra, Deni Kolega je na drugoj strani zabio za poravnanje, utekao je svom pratitelju i nije mu bilo teško samom kao duh ugurati loptu u mrežu. Nastavlja se žustro borbeno i napadački no vratari su odlični, svi udarci upućeni na gol ostaju u njihovim rukama, pa rezultatom 1:1 završava prvi dio.

Već na otvaranju drugog dijela boduli su napaljeno ušli kako bi što prije poveli no sve je njihove udarce „krakati" vratar Novaković spriječio. Kada su napravili i šest akomuliranih prekršaja boduli su pucali izravni slobodni udarac s 9 metara, ali nisu pogodili.

Opet na scenu stupa Ivan Ćurjurić, koji je bio i igrač utakmice te solo akcijom dovodi Varoš u vodstvo od 2:1 za konačnu pobjedu. Pred sam kraj Deni Kolega je imao dobru prigodu no lopta je otišla tik uz vratnicu. Zaslužena pobjeda Varoši i osvajanje pokala pobjednika.

- Bili smo bolji, dečki iz bodula su se predstavili kako homogena i čvrsta momčad, hvala im, moglo se igrati, bili su fer i korektni, kazao nam je Ivan Ćurjurić igrač Varoša.

- Što sam promašio?! Da sam pogodio bio bi pokal pobjednika naš ovako nam ostaje da ga drugi put osvojimo. Čestitam Varoši na pobjedi, kazao je Deni Kolega igrač Kouljske mladosti PS.

 

Susret za treće mjesto: 

FORTUNA DRAGE - RAŠTANE KANELA 2:3

FORTUNA DRAGE: M. Stojanov, B. Stojanov, Majić, Bašić 1, Colić 1, Vulin.

RAŠTANE KANELA: Birkić, Čačić, A. Mikulić 2, Čačić, Zrilić, Katuša, F. Mikulić , Colić 1.

Zasluženo je Raštane kanela pobijedilo mada su igrači Fortune Drage imali lijepih trenutaka u igri, a prigode nisu uspjeli realizirati u pogotke. Na kraju susreta „neformalni šef" Luka Zrilić iz Raštana kanele bio je sretan kao malo dijete pobjedom, samo nam je kratko rekao:

-Mi imamo sve samo da nas je malo „uokviriti", što bi radili i dokle bi dogurali!


Revijalani susret žene:
IPA - SUPER CHIKS 2:1


Najbolje momčadi i pojedinci:

Prva je momčad Varoša koji su osvojili pokal i zlatna odličja, Druga Koualjskoa mladost PS, koja je osvojila pokal i srebrna odličja, treći Raštane kanela, koja je osvojila pokal i brončana odličja.

Najbolji igrač turnira je Ivan Ćurjurić (Varoš), najbolji strijelac je Deni Kolega (Koualjska mladost PS), najbolji vratar Mate Stojanov (Fortuna Drage).

Nakon predaja pokala, odličja, zahvalnica nastavljen je zabavni program uz Iću Sikirića, grupu Kraljice i Tota, Franu Brajkovića i Josip Čačića - Sokola, do ranih jutarnjih sati.

23. travanj 2024 12:15