StoryEditorOCM
SportKAPETAN SE OPROSTIO

Nakon 20 godina bilo je dosta: osvojio je Kup i otišao u "nogometnu mirovinu", čekaju ga posao, obitelj i nogomet s prijateljima

Piše Ivica Gjergja
8. lipnja 2019. - 11:14
Sime Markovic

Nije Šime Marković (35), kapetan HNK Primorca, imao boljeg i ljepšeg trenutka za nogometu kazati zbogom, nego nakon što je sa svojim klubom osvojio županijski Kup i u prvenstvu bio viceprvak Treće HNL-jug. Šime je izabrao pravi trenutak, na koji je na neki način „natjeran“ „pritisnut“ drugim životnim obvezama zbog kojih za nogomet ne ostaje mnogo vremena.

Krenuo je u NK Zadru pa onda u Primorcu do „penzije“. Videći ga kako uzdignuto nosi pokal pobjednika Kupa na Stanovima poslije pobjede Primorca nad Velebitom, pitamo ga kako se nogometni „penzioner“ osjeća:

-Divno, sve ima svoj slijed, pa tako i moja nogometna karijera u kojoj sam skoro dvadeset godina. Ovim danom od aktivnog igranja nogometa ona prestaje. Ciljano sam ovo napravio i nakon 14 godina oprostio se od Primorca, ali i nogometa. Kako ne mogu više izvršavati sve obveze, od obitelji, posla i još treninzi i igre. Ako to ne mogu upražnjavati na najbolji način onda sam riješio prestati igrati nogomet, osim za svoj gušt s društvom. Dosta lijepih trenutaka sam proživio u nogometu, bilo je radosti i onog manje radosnog što ga donose porazi, no osobno sam zadovoljan. Bio sam u Primorcu dosta dugo kapetan, odigrao i prošao u ovih 14 godina mnogo toga i zahvalan sam im, a vjerujem i oni meni.

Predsjednik vam se zahvalio, pao je i dar?

-O, da, naš predsjednik Darko Banić je osebujna osoba. Kada nešto kaže, iza toga stoji, drago mi je da sam s njim i završio moju nogometnu karijeru, uvijek nas je razumio, no bio je pravičan i zahtjevan. Rado ću se sjećati svih lijepih trenutaka provedenih u Biogradu. Ostaje mi da se zahvalim svima, od igrača, uprave i navijača i na poklonu, a u meni će imati najboljeg navijača za svoje buduće igre.

Što će Šime dalje raditi?

-Posvetit ću se poslu, nastavljam s njim, tu je obitelj, moj sin Niko raste, njegova prva igračka bila je lopta, možda izrazi želju da igra nogomet i to ću mu omogućiti.

 

19. travanj 2024 17:58