StoryEditorOCM
SportTREĆA HNL JUG

Nakon četiri gola u mreži Primorca, igrači Hrvaca su pjevajući napustili igralište u Biogradu

Piše I. Gjergja
13. ožujka 2022. - 17:22

PRIMORAC – HRVACE 3:4 (0:2)

BIOGRAD – Igralište Kažimir i Silvio. Sudac: Ante Jurić (Split) 6,5 . Pomoćnici: M. Pavić i Sarić .

Strijelci: 0:1 Škarić (4), 0:2 Plavša (16), 1:2 Marić (53), 1:3 Ljubić (65), 1:4 Grgat (78), 2:4 Marić 85-11m), 3:4 Vodopjija 90+2).

Najbolji igrač: Duje Ljubić (Hrvace).

PRIMORAC: Stojanov 6,5 , Kulaš 6 , Birkić 6 , Bitunjac 6,5 . Vodopija 6,5 , Nakić 6,5 (od 46. Mehić-) , Lazarevski 6,5 , Musa , Katuša 6,5 (od 73. Colić-) , Šare 6,5 , Marić 6,5. Trener: Marko Moravčić 6,5.

HRVACE: Vugdelija 7 , Ljubić 7,5 , Rončević 6,5, Banić 7 , Omerović 6,5 , Kelez 7 (od 71. Grgat-), Plavša 7 (od 76. Ribičić-) , Kekez 7 , Matanović 7 , Škarić 7 (od 61. Bakić-) , Katić 6,5 (od 61. Udovičić-) . Trener: Grgica Kovač 7.

Da neće lako biti sa Hrvacama u Biogradu pokazali su gosti već na početku susreta,u četvrtoj minuti. Samo minutu prije zaprijetili su preko lijevog boka, odlično je reagirao vratar Stojanov da bi u nastavku ubačenu loptu sa iste strane u zgoditak pretvorio Pjero Škarić za 0:1.

Domaći žele poravnati rezultat i u 16. minuti brzom kontrom, kada je obrana domaćina „ispala“ , Kelez i Plavša odigrali su dupli pas, ovaj potonji zaobišao Stojanova i plasirao loptu u gol za 0:2.

Nema pomaka što se tiče igre domaćih igrača, dok gosti preko udarnog terceta Omerovića, Keleze i Plavše jako brzo dolaze pred kazneni prostor i ugrožavaju vratara Stojanova.

U 33. minuti bilježimo lijepu akciju Roka Nakića, koji izvrsno upošljava Katušu, no ovaj malo kasni. U sljedećoj minuti isto je Musa bio neobazriv, a u sam smiraj prvog dijela David Katuša se izborio za priliku i tukao pokraj vratnice.

Drugi dio susreta je počeo napadima na gol Vugdelije, redaju se prigode, a u 53 minuti Bitunjac lijepo ubacuje na drugu stativu gdje je bio Marić i samo proslijedio loptu u gol.

Trgli su se domaćini, „stiskaju“ Hrvace na njihov dio terena i u 60. minuti potentni Marić je odlično ubacio na Katušu, koji opet nema sreće. I tako to biva,  kad ne postigneš zgoditak,  tada ga primiš.

Naime, brzonogi Duje Ljubić koji je već prije toga u nekoliko navrata skrenuo pozornost na svoju igru, prošao je u slalomu „ala Kostelić“ nekoliko prepreka, izbio sam pred Stojanova i povisio rezultat na 1:3. Nastavak susreta igra se na sredini terena, da bi u brzoj akciji igrač Hrvaca Matanović probio desni bok idealno pronašao samog kao duh Grgata koji zabija za visokih 1:4. Pred kraj susreta Marić i Vodopija smanjuju na 3:4, a Hrvace su pjevajući napustli igralište slaveći tri boda.


Slava Ukrajini!

Neposredno prije susreta, točnije na zagrijavanju obje momčadi, Uprava HNK Primorca je izvjesila zastavu Ukrajine na upravnoj zgradi kluba, a što su svi na igralištu pozdravili sa onim poznatim uzvikom „Slava Ukrajini“.

Na ovaj način su se i nogometaši te gledatelji u Biogradu pružili potporu ukrajinskom narodu u nametnutom agresivnom ratu Rusije.

19. travanj 2024 23:35