StoryEditor
SportODAHNULI SU

Nakon dva mjeseca pauze, plivači "Jadere" od ponedjeljka su opet u bazenu!

Piše Zadarski.hr
4. veljače 2021. - 08:32
PK Jadera

Od ponedjeljka, nakon prisilne dvomjesečne pauze,  članovi PK JADERE su uskočili u bazen. Uz natjecatelje, sa treninzima su počele i sve grupe škole plivanja te sinkronizirano plivanje. Radni režim definiran je u skladu sa svim epidemiološkim mjerama, odlukama i preporukama Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske i Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, tako da trenutno nije dopušten ulazak roditeljima ni korištenje svlačionica, objavili su iz Jadere.

Stariji i samostalniji plivači se sami presvlače na tribinama, dok naše najmlađe članove kod recepcije dočekaju treneri te im pomognu u presvlačenju prije i nakon treninga. Našim malim ribicama na raspolaganju su trener Danijel i trenerica Dora. Svi članovi veliki i mali oduševljeni su povratkom u bazen, a ujedno pozivamo i sve zainteresirane na upis najsigurnijeg sporta u ovoj pandemijskoj situaciji jer se bazenska voda smatra okruženjem u kojem se korona virus ne prenosi.

Da pojasnimo količina klora od 0.5 mg/l sigurno uništava humani koronavirus u vodi dok je korištena koncentracija klora u bazenima 1-1.2 mg/l, uz to vlažnost zraka u prostorima oko bazena u kombinaciji s ClO₂ znatno umanjuje infekcije koje nastale respiratornim patogenima. Kada se uzme u obzir sve navedeno ukoliko i dođe do bliskog kontakta među djecom tijekom treninga, uvjeti koji vladaju u našoj radnoj okolini spriječavaju širenje virusa.

Nakon ovog dugog perioda stagnacije i nepovoljnih vanjskih uvijeta za šetnje i igru u prirodi plivanje je idealna tjelesna aktivnost tijekom koje se aktiviraju svi mišići tijela. Osim što blagotvorno utječe na cjelokupni razvoj djeteta, plivanjem se naročito jačaju pluća i srce te razvija osjećaj koordinacije pokreta i samokontrole. Voda je za djecu idealan medij jer ostvaruje slobodu pokreta i osjećaj lakoće. Plivanje potiče rast i razvoj mišićnog sustava i pravilno držanje tijela. Uz to, pozitivno utječe i na spavanje, sposobnost termoregulacije i imunitet. Sve informacije o upisu možete dobiti na info@pk-jadera.hr ili pozivom na brojeve: 098/976 35 23 - glavni  trener Marijan Čulina, ured kluba - 092/351 11 15.

18. travanj 2021 17:29